2022 5. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2022 00:00
İnce memed 1-Yaşar Kemal Kitap; İnce Memed adında bir gencin kahramanlığını anlatıyor. Sadece bu değil Mehmet'in sevgilisi Hatçe'ye duyduğu aşkı da en saf, temiz bir şekilde okuyucuya aktarıyor. Memed, Abdi Ağa'nın acımasız ve adaletsiz yönetim biçimine baş kaldırırken onu bekleyen zorluklardan habersizdir. Babasını küçük yaşta kaybetmiş ve bu hayatta sadece annesi ve sevdiği kız olan Memed; bir gün sevdiği kızın, Hatçe'nin zorla Abdi Ağa'nın yeğeni ile nişanlandırıldığını öğrenir. Bunun üzerine Hatice'yi gece yarısı yağmur yağarken kaçırır. Abdi Ağa ve yeğeni bunu öğrenince, Durmuş Ali ile izlerini sürerler. Onları ormanda bulurlar. Mehmet ise o anda Abdi Ağa'yı yaralar, yeğenini de öldürür. Daha sonra Memed gider ve eşkiyaların arasına karışır. Suç ise Hatçe'ye kalır. Yaşar Kemal'in sürükleyici dilini en iyi yansıtan kitaplardan birisidir. Memed ağladığında sanki tam yanınızda ağlarmış gibi hissedersiniz veyahut hatçe'yi mapusta gördüğünde sanki siz de oradasınız da olaya şahit olmuş gibi hissedersiniz. Eğer macera, aşk, üzüntü ve ayni zamanda pişmanlık duygularını en derinlerde hissetmek istiyorsanız bu kitap tam size göre. Okuma listenize eklemeyi unutmayın! Şimdiden iyi okumalar dilerim. Baskılı kitap Yayınevi: Yapı kredi yayınları Sayfa sayısı:436 Başım yılı: 1955 Kitabın Türü: Roman, kurgu İnce Memed 1 Yaşar Kemal
İnce Memed 1Yaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202374,4bin okunma