2024 62. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2024 14:05
Demek buymuş özgürlük, bu ışıkmış, anımsayabildiğim kadarıyla paylaştığımız o kısacık aşk dakikaları kadar yoğun olan bu mutlulukmuş özgürlük. Kaderin Kızı ~ Isabel Allende Mis kokulu Savon de Marseille ile birlikte okuduğum size de Marsilya sabunlarıyla buradan kokusunu yolladığım çok güzel bir kitap okudum bu hafta #kaderinkızı Roman, 19. yüzyılın ortalarında geçen, bir kadının aşk ve özgürlük arayışını konu alan mükemmel bir anlatı. Ayrıca, 19. yüzyılın sosyal ve politik bağlamı, hikayeye zengin bir arka plan oluşturmuş. Kahramanımız Eliza Sommers’in Şili’den Kaliforniya’nın altına hücum döneminde çıktığı bu zorlu yolculuk, kimlik, göç ve cesaret üzerine okuyucuyu düşündürüyor. Eliza, Şili’de İngiliz bir aile tarafından evlat edinilmiş genç bir kız. Aşkı Joaquin, Kaliforniya’daki altına hücum haberini alır almaz onu geride bırakarak yeni bir hayat kurmaya gider. Ancak Eliza, büyük bir cesaret göstererek sevdiği adamı bulmak için tek başına bu yabancı diyarlara doğru yola çıkar. Bu yolculuk sadece aşkının peşinde koştuğu bir macera değil, aynı zamanda Eliza’nın kendi kimliğini keşfetme ve özgürlüğüne kavuşma serüveni oluverir. #isabelallende bu romanda aşk, özgürlük, kimlik arayışı ve göç gibi evrensel temaları ustalıkla işlerken, karakterlerin iç dünyasını da derinlemesine keşfetmemizi sağlamış. Bu yolculuk, sadece fiziksel bir seyahat değil, aynı zamanda ruhsal bir uyanışın da sembolü. Siz Eliza’nın yerinde olsaydınız, kendi kaderinizi bulmak için ne kadar ileri giderdiniz? Kitap çok güzel bir yerde bitti ve ben o kadar çok sevdimki devamı olan #sararmışbirfotoğraf kitabını okumak için sabırsızlanıyorum Herkese keyifli okumalar dilerim, sevgiyle
Roman-Edebiyat
Kaderin KızıIsabel Allende · Can Yayınları · 2020210 okunma