2024 29. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2024 18:43
Bitti. Paul Auster post modern edebiyatın ustası, ABD li ve Yahudi yazar.. Yükseklik Korkusu diğer adıyla Mr. Vertigo, Walt adında anne ve babasını kaybetmiş 9 yaşında dayısının elinde eziyet çeken, ezik, silik ve ütük bir çocuğun Yehudi Usta adlı bir ilizyon ustası tarafından alınıp eğitilmesi, dönüştürülmesi sonucunda havada ve suda yürüyebilen bir yıldız olması. harika çocuk Walt adıyla ünlemesi. fakat büyüdükçe bu yeteneğini kaybetmesi ve çok sevdiği ustasının ölümüyle de hayatının çok zor ve kötü bir hale gelmesi konu ediliyor. Roman ne kadar kurgu ve absürt olsa da insan hayatındaki inişler çıkışlar, yazgı ve kaderin bizi bir anda en dipten en yükseğe çıkarabileceği gibi yine bir anda en yüksekten en dibe indirebileceğini anlatmak istiyor usta yazar. (tabi bu yalnızca benim fikrimdir) Tavsiye ederim. Güzel ilginç ve eğlenceli bir roman... ve her zaman olduğu gibi Yükseklik Korkusu na kendimce en can alıcı alıntısıyla veda etmek istiyorum.. ''Hep böyle olur. Önce bir süre kazandık, ama artık kaybeden biziz. Öyle olsun bakalım. Tanrı'nın isteği buysa onun karşısında diyecek bir şeyimiz yok.'' Yükseklik Korkusu Paul Auster Sayfa 213 Can Yayınları
Yükseklik KorkusuPaul Auster · Can Yayınları · 2018699 okunma