Merhabalar
Bugün sizlere @yazaringolgesi kaleminden #kale eseriyle geldim. Felsefi yönü ağır basan, hayatı sorgulatan, değer yargılarımıza çeki düzen verme yolunda imgelerle ışık tutan bir eser.
Kale tabiri aslında her insanın içinde bulunduğu görünmez sınırları teşkil ediyor. Okurken sınırlarımızda bizi en çok meşgul eden nefs kavramı ile konuşmalar insanı tefekküre sevk ediyor. Eserde geçen kahramanımız Temel ile kale ve çevresinde yolculuğa çıkarken hayatına dahil olanlar ona kendini bulma tanıma sorgulama yolunda adeta yol tabelaları oluyor. Hayatın amacı nedir? Biz ne yaptık karanlıktan kurtulmak için?
"Bilmek korkuyu yenmek için bir yöntemdir. Bildiğinde korku yerini sadece tercihlere bırakır. Bilgi aynı zamanda güçtür. Güç ise tercihlerinin farkına varabilmektir."
Bu eser bizi cesaretle düşünmeye ve bilmeye davet ediyor
~
"Kale sadece tecrübelerin değerlerin ve kişiliğin değil. Kale bir gereklilik. Sanıyor musun ki o kadar kolay kaleyi arkada bırakıp gitmek? Herkes senin gibi yapardı o zaman, fethetmek için çölün peşinde koşardı. Eğer çölü ele geçirmen gerekiyorsa kaleni büyütmen gerek. Çöl kadar büyük bir kale yapmak ne kadar zor diye düşünme. Emin ol susuz çölü geçmekten daha kolay. Öğrendiğin her yeniliği kalenin içine atacaksın. Kale taşmaya başladığında ise duvarları yıkıp yeni duvarlar yaparak kaleyi genişleteceksin. İlerleme aşamalar sindirildiğinde kalıcı olur. Yoksa yapabileceklerinin ihtimalini öğrenmenin mümkün olduğu bilginin büyüklüğünü düşünerek sonsuzluğun içinde kaybolursun. Senin sonsuzluğun ise bu çöl."
Eser sonunda sevgili Temel aradığını bulabilecek mi ?
Hayat amacım bu işte dediği:
"Kalenin etrafına ferman asan, iyi fikirlerin sahiplerini tutsak eden, siyah gölgelerin efendisi bu yeni zorba düzene karşı çıktığı savaşı" kazanabilecek mi?
Keyifli düşündüren bir eser, yazarın kalemi oldukça sade ve anlaşılır akıp gidiyor, tavsiye ederim
~
İLKNUR