Marifet İltifata Tâbidir
2024 6. kitabı
Takdir edilmeyen, muhatabına ulaşmayan her yetenek bir gün solmaya mahkumdur. Çoğu yazarla vefatından sonra tanışıyoruz. Halbuki vaktinde kıymeti bilinen her yapıtın yaratıcısıyla tanışıp onlara ulaşabilecekken bekliyoruz. Bir şeyi keşfedebilmek için yıldız gibi parlamasını bekliyoruz. Günümüzde çevresi ya da maddi kaynağı olanlar ışığını satın alabilirken sistemin içinde varlık mücadelesi verenleri görmüyoruz. İki ciltten oluşan (kurgusal bütünlük taşıyan) kitaplar modern dünyada yaşadığı topluma yabancılaşan giderek de yalnızlaşan genç bir kadının hayatını anlatıyor. Hiçlik ya da Her Şey'de kedisi ile kendisine iki kişilik bir dünya oluşturan bir kadın var. Adı büyük bir tezat üzerine kurulu. Çünkü kadının içinde hissettikleriyle dışarıya yansıttığı çok farklı. Kedisi kayboluyor. Kadın onu bulmak için Kaybedilenleri Bulma Ofisine müracaat ediyor. Derinlik'te ise kadını bu yalnızlığa sürükleyen karakterler geriye dönüş tekniği ile aydınlatılıyor. Küçük bir kız çocuğunu birlikte büyütüyoruz. Sonunda bulduğu ise kendisi oluyor. Kimlik, benlik kavramlarının sorgulandığı eserlerde bilinçakışı, leitmotif, üstkurmaca, metinlerarasılık gibi teknikler modern-postmodern çizgide ilerliyor. Kitapların yazarı olarak okuyucusuyla buluşmasını ümit ediyorum. Destekleyen herkese teşekkür ederim.
DerinlikTuğba Saydam · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 2024235 okunma
Hiçlik ya da Her Şey kitabınızı okudum hocam, Derinlik kitabınızı da okuyorum. İyiki dedigim bır okuma. Anlatım, cümleler, seçtiğiniz kelimeler, yansıttıgı ve yaşattığı duygu... İtiraf edeyim, beklentimi baya aşan bir hikaye ve anlatımla karşılaştım. Yepyeni dünyalara açılan o gizemli kapılardan gırmek için sabırsızlanıyorum. Kaleminiz dâim olsun, olsun kı hep yazın🌷❤
Tuğba Saydam
Canım Zehra Hocam. Yüreğinize sağlık, beğenmenize çok sevindim. Güzel insanların güzel düşünceleri beni çok mutlu ediyor. İyi varsınız🤍🤍🤍
Tuğba Saydam
Size söyleyeceklerim var. Okuyun lütfen sevgili arkadaşlar.