Düzensiz Ahenk
2024 72. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2024 17:56
Tek okuyuşta anlaşılamayan kitaplara her zaman daha ilgili yaklaşmışımdır. Çünkü zihnimde başka odaların kapısını açma ihtiyacı hissettirmeleri beni çoğu yönden tatmin ediyor. Farklı bir bilinçle, farklı bir rota, aynı olguları bambaşka bir pencere açarak izlemiş ve bunları düzensizliğin oluşturduğu tarifi zor bir ahenk ile yazmış bir yazar gördüm. Kesinlikle farklı bir kalem ve karakteristik bir hitap şekli var. Kağıda konuşma tarzı, okunmaya başladığı an farkını belli ediyor. Gerek pahalı bir burjuvazi evini, gerekse kimsenin adını bilmediği bir şehrin dağındaki gecekonduyu metinlerine meze edebilen bir kişiliği var. Parisi hiç görmeyen birinin rüyasına Parisi sokabilecek kadar güçlü betimlemeler, diri söylemler içeriyor bazı sayfalar. Bazısı düzyazı, bazısı dizeler, bazıları da kendini şiir zanneden anlatılar. Gayet dingin ve akışkan bir dil. Okurda yarattığı özgürlük hissini sevdim. Diğer eserlerine de göz atacağım bir yazar olacak. Denemelerinden gayet iyi elektrik aldım. Düzyazı şiirleri tarihine gayet uygun, romantik detaylar ile süslenmiş bazı metinleri damakta tadı bırakan türden. Sevdim, okuyacağım ..
IlluminationsArthur Rimbaud · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2014662 okunma