Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 09 Eylül 2024 07:53 Gönül Bir Yel Değirmenidir Sevda Öğütür
Klasiklerden ve Hüseyin Rahmi Gürpınar dan devam ediyorum. Gönül Bir Yel Değirmenidir Sevda Öğütür'ü okudum şimdi de yazardan. Adına bakınca imkansız bir sevda veya güzel bir aşk romanı gibi gözüksede aldatmak üzerine yazılmış bir eser.
Evet doğru duydunuz; kitap iki kısımdan oluşuyor. Birinci Kısım: Karımı nasıl aldattım?
İkinci Kısım: Karım Beni Nasıl Aldattı?
Çapkın ve zevkine düşkün bir adam olan Şadan Bey'in yaşadıkları baş karakterin ağzından anlatılıyor. Çapkınlıkları yüzünden ailesi tarafından entelektüel, çok okuyan, yazan ve her konuda bilgi sahibi olup tartışmaya her an hazır bulunan Sabiha Hanım ile evlendirilir. Sabiha Hanım'ın bu bilgelik hali Şadan Bey'den hep bir adım önde olmasını sağlar ve Şadan Bey bu durumdan rahatsız olur. Çareyi yine eşini hizmetçi kızlarla aldatmakta bulur. Sonra esrarengiz komşuları karşı konaklarına taşınır. Olayın seyri bir anda değişir. Karşı komşu Cevher Hanım, Şadan Bey'in yeni avı olurken kader Şadan Bey'e ağlarını örmeye başlar.
Diğer taraftan Sabiha Hanım ve karşı komşusu ünlü yazar arasında da felsefi konular alanında derin tartışma konuları geçmektedir. Olaylar Şadan Bey'in planladığı gibi gitmez. Sonu ise sizleride biraz şaşırtabilir. Evlilikler, ikili ilişkiler,aldatma ve ikiyüzlülük üzerine yazılmış bu kitabı okurken çok sinirleneceksiniz eminim. Ama bir o kadar da eğlenceli de bulacaksınız. Bu tamamen Hüseyin Rahmi'in nüktedan dili sayesinde. Keyifli okumalar...
#gönülbiryeldeğirmenidirsevdaöğütür #hüseyinrahmigürpınar #kaprayayınları #kitapyurdu #okudumbitti #okudumokuyun #okumahalleri #okumak #okumakgüzeldir #okumakiyileştirir #klasikler #eskiler #sadakatsiz #kesfet #keşfetteyiz #keşfettengelenlertakipetsin #books #booksandcoffee #booksbooksbooks #kitaplarimizdan #kütüphanem #kitaplarım #okudukçabüyürinsan