2024 20. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2024 12:43
İyi Hissetmek kitabının da yazarıdır. Bilişsel Davranışçı Terapi her şeyiyle sistemli bir hale getirilmiş. Herkese hitap eden bir kitaptır. Her iki kitapta da zannımca teknikleri denemeye dair motive amaçlı bu hastalıklardan kurtulma garantisi veriyor. Ne yazık ki böyle bir şey mümkün değil ama büyük ölçüde yarar sağladığı doğrudur. Ancak bulunduğunuz ruhsal rahatsızlıktan gerçekten muzdarip hissetmeniz ve iyileşmek için her şeyi yapmaya gönüllü olmanız gerekir. Yoksa bir işe yaramaz. BDT hiçbir zaman yakın hissedemediğim bir ekoldür. Çok yüzeysel problemlerle ilgilendiği ve temeldeki sorunu çözemediği için bana göre yetersizdir. Örneğin bu kitaba inanıp gönüllü olursanız işe yarar ancak bir anlık yaşadığınız bir olay ile her şeyi kenara atıp hastalığınızın nüks etme olasılığı yüksektir. Çünkü sadece yüzeydeki düşünme biçiminizle ilgilenir. Bana göre temeldeki problemi bulmak ve çözmek aşamasında bazı dirençleri yıkmak ve engelleri kaldırmak için araç olarak kullanılmalıdır. Yine de meraklısına güzel ve kullanışlı bir kitap.
Psikoloji
Panik AtaktaDavid Burns · Psikonet Yayınları · 2016834 okunma