Kitabımızın müəllifi İrvin D.Yalom yəhudi əsilli amerikalı psixoanalitik, psixiatr, psixoterapevt və yazıçıdır.Yalom ekzistensial psixoterapiyanın ən önəmli nümayəndələrindən biridir. O, həmçinin 2009-cu ildə Beynəlxalq Ziqmund Freyd – Psixoterapiya mükafatının qalibidir. Psixoanalizdəki yeni üsulları ilə insanların psixoloji pozğunluqlarını daha yaxşı başa düşməyi təmin edərkən, tətbiq etdiyi üsullar kitabımızın mövzusudur.(Kommunikasiya kimi qarşılıqlı söhbət metodunun o dövrdə psixoloji müalicədə yeni bir texnika kimi necə ortaya çıxdığı izah edilir. )
Həkim-xəstə münasibətlərini tibbi etika baxımından qiymətləndirmək də bizə yaxşı məlumatlar verir. Həkim-xəstə ünsiyyətinə və münasibətinə əsaslanaraq, qarşılıqlı dialoqlar və söhbətdən sonra götürülən qeydlər şəklində davam edir. Roman alternativ tarix əsəridir (fantastika ədəbiyyatının bir növüdür. Tarixdə heç vaxt baş verməmiş hadisənin baş verməsi və ya hadisənin nəticəsini başqa cür qəbul etməsi) Kitabın məni təsirləndirən ən mühüm xüsusiyyəti müəllifin personajların (Dr. Josef Breuer, Friedrich Nitsche və Zigmund Freyd) orijinal nəzəriyyə və düşüncələrinə tamamilə sadiq qalması idi. Ümumiyyətlə əsərin personajları fəlsəfə və psixologiyanı birləşdirir. Mövzu: Breurenin ruhi ağrısı, Nitsşenin çarəsizliyi ilə birlikdə bir-birinin reallığını görə bilməyən və əslində eyni ağrıları paylaşan iki insan haqqındadır.
Kitab mənə bir daha göstərdi ki, basdırılmış hər bir duyğu həyatımızda bir gün qarşımıza çıxacaq.Uşaqlıqdan yaşadığımız yaşa qədər hansı hissləri gizlətmişiksə,bundan utandıqca,qürur duyuruq və onu məhv etməyə çalışırdıq. öz içimizdə ətrafımızdakı insanlarla o repressiyanın ağrısını daha çox çıxarıb o duyğuların yoxluğunu bir insana bağladıqca ümidsizliyimizin mənbəyini ona bağladıq.O hissləri qəbul etdikdə, özümüzə etiraf etdikdə, görün Onları özümüzün bir parçamız kimi üzə çıxarsaq, sonra yavaş-yavaş yox olacaqlar.
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom