·538 syf.····Okunma: 15 Eylül 2024 20:15 Kitaba başlayalı neredeyse 1 yıl olacak. Hayatımın kötü bir döneminde başladım. Bu kitap başucumda, kendimi ne zaman yorgun ve güçsüz hissetsem 10 sayfa okuyup kendime geldiğim bir kitaptı. Sündürmemim sebebi aslında biraz da buydu. Hep kötü hissettiğimde okumuşumdur.
İçimdeki vahşiyi görmemi sağladı her seferinde. Sirkelenip derin bir uluma iç güdüsüyle tüm kırgınlıklarımı sayesinde üstümden fırlatmışımdır.
Aslında oldukça ağır ve bir o kadar tokatlayıcı bir kişisel gelişim kitabı olduğunu söyleyebilirim. Okudukça çevremden örneklerine rastladığım bütün kadınlara bu kitabı önerdim.
Hiçbir masal öylesine yazılmış çocuk avuntusu hikayeler değilmiş. Tüm bu öyküler altında derin anlamlar taşıyan, kadının vahşi ruhuna gönderme yapan eşsiz anlatımlarmış. Clarissa gerçekten mükemmel bir kadın ve bu hikayeleri karşılaştığı topluluklardan öyle güzel bir araya getirip yorumlamış ki her bir detay ufkumu açtı diyebilirim.
Kitabın her kısmını anlayabildiğimi söyleyemem ama hislerim konusunda oldukça eminim.
Toplum tarafından kabul görmeyen tüm yönlerinizi, dile getirmekte zorlandığınız duygularınızı, değersizleştirilen düşüncelerinizi ve dışlanan bedeninizi bu kitapta bulacaksınız. Okuyun ve kendinize, olduğu gibi, eksiksiz bir kabul ile sahip çıkın. Kendi doğasını keşfetmek isteyen, belki de bugüne kadar bunu hiç düşünmemiş olanlar için önerilmeli. Çünkü bir insanın kendine yapabileceği en büyük iyilik, kendini tanımaktır. Bu yüzden elinizdeki kişisel gelişim kitaplarını bir kenara bırakın ve bunu okuyun.