Sis ve Öfke Sarayı
2024 68. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2024 02:07
Herkese merhaba Kitabı an itibariyle şu an bitirdim ve hemen incelemesini yazmak istedim öncelikle serinin ikinci kitabı olan bu kitabı okumak çok zevkliydi ilk kitap olan Dikenler ve Güller Sarayı na yüksek puan vermeme rağmen bazı sebeplerden okumasam da olur sınıfına koyuyordum nedenine gelirsem kitabın çevirisi aşırı kötüydü en başlı sebeplerden biri buydu öteki sebep de ana karakter Feyre nin saçma salakça davranmasıydı ama dikenler ve güller sarayına 8 vermiştim çünkü şöyle bir gerçek var ki yazarın yazdığı ilk kitap ve ona rağmen evreni mükemmeldi fantastik sevenlerin gözü kapalı bu evren harika diyeceği bir evreni yazar ilk kitabı yaratabilmişti . Kitabı eleştirenlere sesleniyorum elinize kağıt kalem versem bu konuya benzer yazmayı geçin maalesef sadece isim soyisminizi yazarsanız kağıda . Yazarlık zor bir şey herkes o evreni yaratamaz herkes her karakteri sevdiremez benim feyreyi sevmemem ama Sis ve Öfke Sarayı bu kitaptaki rhys cassian azriel i sevmem gibi bu kitabın üzerine yoğunlaşırsam benim aradığım çoğu şey kitapta vardı fantastik evren aşk birden fazla çiftler güçlü kasın karakterler… Yazar ilk kitaptaki hatalarını biraz da olsa bu kitapta telafi etti benim gözümde Feyrenin ergen dünya benim etrafımda dönüyor davranışları biraz da olsa azaldı ve en çok da mükemmel arkadaşlıklarla yüzümüzü güldürdü tebessüm oluşturdu . Ben özellikle Rhys Azriel Cassian üçlüsünü çok sevdim okuduğum yüzlerce kitaplardaki en iyi erkek karakterler beyefendiler centilmenler … anlatılmaz ama okuyanlar anlar kesinlikle üçünün de karakteri birbirine hiç benzemese de muazzamlar . Eşlik bağı da bence olaya çok güzel bir renk katmış birden fazla çift olması hoşuma gidiyor ve bu seride Nesteyi sevmiyor çoğu kişi ama açıkçası ben Feyreden daha çok güçlü buluyorum umarım ilerleyen kitaplarda fikrimi değiştirmez Neste . Nesta ile Cas ın o sondaki gözyaşı silme sahnesi muazzamdı rhys ile feyrenin çoğu sahnesi rhys var diye harika zaten djdjxkf Azriel ise sessizliği ve gölgeleriyle aşırı cool Mor da cıvıl cıvıl güçlü bir kadın Anrenin kan yemesine rağmen yemekte yemeğini ayıp olmasın diye çatalla oynaması yiyor gibi yapması çok zarifçe … Tamlin resmen hayal kırıklığı bir erkek lütfen kendini bir yerde öldürsün diye çok haykırdım kitabın sonunda Luci de beni bir tık hayal kırıklığına uğratmıştı ama şu an Eleanla Luci nasıl olacak merak ediyorum ve eşlik bağını okuyunca ne alaka olmuştum. Ah eleştirimin bir diğeri de kitapta en çok geçen şu kelimeden artık rahatsız oldum “tısladı” gerçekten yeter dedim artık bu kelimeyi gördükçe onun dışında bu kitaba tam puan verdim çünküü kitabın evreni mükemmel güçlü kadın karakterler var en sevdiğim kitap karakteri de bu kitaptan çıktı her kitapta olduğu gibi bu kitapta da sıkıntılar var saydığım gibi ama ben onlara rağmen kitaba tam puan vermeyi tercih ediyorum çünkü neden olmasın ckdjkf Keyifli okumalar
Sis ve Öfke SarayıSarah J. Maas · Dex Yayınları · 20204,675 okunma