"Bugün her kimsen, yarın her kim olacaksan ol seni seviyorum."
Benimle Saklan
Merhabalar herkese... Linda Howard'ın kaleminden Benimle Saklan isimli kitabının kendimce incelemesini yapmak üzere buradayım. Yazardan daha önce Gölge Kadın ve Gözyaşlarımı Sildiğim Gün romanlarını okumuştum. Her iki roman da çok güzeldi. Çok uzun yıllar önce okumama rağmen güzel etkileyici ve heyecanlı olduklarını çok net hatırlıyorum. Bu kitapta çıta niye bu kadar düşüktü anlayamadım ve ne yazık ki hiç beğenemedim ve aşırı bunalarak okudum.
Konusuna kısaca değinecek olursam; Carlin Reed kendisini aşırı derecede takıntı haline getiren polis Brad'den kaçarak izini kaybettirmeye çalışmaktadır. Fakat aynı zamanda bilgisayar korsanı ve polis olan Brad, Carlin nereye giderse gitsin onu eliyle koymuş gibi bulmaktadır. Reddedilmekten hoşlanmayan Brad, yanlışlıkla Carlin'e benzeyen Carlin'in iş arkadaşı Jina'yı öldürür. Bunun da üzerine panik olan ve bu ağır yükün altından kalkamayan Carlin Wyoming'teki küçük kırsal ve gizli saklı Battle Ridge kasabası ona bir süre de olsa gizlenebileceği bir yer gibi görünür. Fakat Zeke Decker'ın çiftliğinde aşçı ve temizlikçi olarak çalışmaya başladıktan sonra ilk hatasını yaptığını düşünmeye başlar. Genç, karizmatik ve dikkat dağıtan görüntüsüyle kovboy Zeke onu aşırı etkilemekte ve Carlin'e kendini güvende hissettirmektedir. Zeke, Carlin'in tüm şartlarını kabul eder. Zeke de ona karşı boş değildir. Aralarındaki iletişimi sadece iş ilişkisi içinde tutmaya çalışsa da Carlin'e aşık olur. Brad yoğun araştırmalarının sonunda Carlin'i bulur ve bu korkunç geçmişi genç kadını çiftliğe kadar takip eder. Carlin çok zor bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. Ya sevdiği adamdan kaçacak ya da onu hasta ruhlu bir adamın hedefi yapacaktır.
Bu kitabı hiç beğenemediğimi söylemiştim. Sürekli kendini tekrarlayan olaylar ve cümleler artı diyaloglar. Ayrıca çok yazım yanlışları da mevcuttu. Edebi bir değeri yok. Sadece biraz olsun kafa dağıtmak için okudum fakat aşırı sıkılarak ve bir an önce bitmesini dileyerek okudum. Bazı aşk romanları kendini okutur, akar gider ama bu roman da aşk romanı olmasına rağmen çok basit kalmış. İki yazarın ortak yazmasından dolayı mı bilemeyeceğim. Ayrıca aşkı da hiç yansıtmadı. Tek bir cümle bile aşka dair bir hissiyat yoktu. Gereksiz uzatmalar, çok fazla rahatsız edici detaylar. Okuduğuma pişman oldum ve zamanım boşa gitti. Kurgusu da okunabilir görünmesine rağmen beni hiç mi hiç tatmin etmedi. Tavsiye edebilir miyim bilemiyorum. Belki sevenler de olabilir. Herkese keyifli okumalar diliyorum.
Kitaplarla kalın.
Sevgiyle.<3
Her kitabın edebi bir değeri ya da bize katacağı bir şey olma zorunluluğuna katılmıyorum zaten. Ki bana göre her kitap insana bir şey katar.
İncelemen güzel olmuş.