Olasılıksız
2024 10. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2024 12:48
~"Her bir olay zincirin bir halkasıydı, onu bu ana kadar getirmişti. Böyle olayların olmasının olasılığı neydi acaba? Binde bir? Milyonda bir? Milyarda bir? Böyle bir şey asla hesaplanamazdı. İşte hayatın en güzel tarafı da buydu; her şey olabilirdi, her ne kadar olasılıksız olursa olsun olabilirdi, olasılık dışı olan bir olay mutlaka olurdu."~ Ana karakterimiz David Caine aslında bir "Olasılıksız". Kendisi bir "Temporal Lob Epilepsisi" hastası ve hayatını mahveden nöbetlere karşı tamamen savunmasız bir durumda. Aynı zamanda da bir kumar tutkusu var. Her ne kadar iyi olasılık hesapları yapsa bile kitabın ilk bölümünde rakibine kaybedip borçlanması ilerleyen bölümlerde Caine'e büyük sıkıntılar çıkaracaktır. David Caine dışında ana karaktetlerimiz Caine'in ikizi olan Jasper ve Nava Vaner. Jasper bir şizofreni hastası ve akıl hastanesinden yeni çıkmış bir karakter ama buna rağmen "ses" sayesinde çok akıllaca kararlar verebiliyor. Nava Vaner ise kaçak bir CIA ajanı ve kaçış, dövüş işlerinde çok yetenekli bir karakter. Olayların çoğu Nava ve Caine üzerinden yürüyor zaten. Bunun dışında "Laplace'nın Şeytanı" teorisini uygulamaya çalışmaya çalışan profesör Tversky de zincirin elemanlarından biri. Çünkü bu profesör denek olarak insanları kullanıyor ve David Caine ile de tahmin edersiniz ki yolları kesişiyor. Caine artık nöbetlerden kurtulamayacağını bildiği için son çare olarak profesörün teklifini kabul ediyor ve ilaçları almaya başlıyor. Bu süreçte Tversky'nin çalışmaları BTAL müdürü için göz odağı oluyor ve olaylar örgüsü bu şekilde devam ediyor. Daha fazla anlatıp spoiler vermek istemiyorum. Nava Vaner ve Caine çok güzel bir ikili oluyorlar. Başlarda sıkıcı gibi gelebilir ama ilerledikçe tat veren bir kitap okumanızı tavsiye ederim.
OlasılıksızAdam Fawer · April Yayıncılık · 202398,5bin okunma