2024 205. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2024 02:46
"VUR AMA ÖLDÜRME" "Mutlak iyi ya da mutlak kötü diye bir şey var mıdır? Can alan mutlak kötü müdür? Peki ya can kurtaran mutlak iyi midir?" "Hayat bir oyundur, iyi ve kötü arasında oynanan" diye başlıyor kitap. İyi ve kötü kavramlarını sorgulayan bir anlatımla kaleme alınmış yazarımız eserini. Bir mafya lideri, eski bir savcı ve suçluların hikâyeleri etrafında şekilleniyor. Bu karmaşık ve gerilim dolu olaylar, bizi sürekli merak içinde bırakarak, her sayfada "Sonra ne olacak?" diye sormadan edemiyoruz. Yokluk içinde büyümüş, halası tarafından yetiştirilmiş, yaşadığı açılardan dolayı inancını kaybeden, soğuk kanlı, iç dünyasında kendiyle konuşan biridir Adnan Başer. Zekası ile büyülediği kadar dış görünüşü ile de kendisini gösteren birisi. Bir pazar günü piknik alanında bulunan kafası kesilmiş bir cesetin katilini araması ile serüveni başlıyor. Şehirdeki cinayetlerin peşine düşen tuttuğunu koparan, mesleğinde başarılı komiser bir seri katilin peşindedir ve bu dava üzerinde çalışırken bir taraftan da şehirdeki diğer cinayetleri çözmekle uğraşır. Başer'in karakteri oldukça dikkat çekici. Onun karmaşık iç dünyası ve ahlaki sorgulamalarını okudukça bizi de düşünmeye sevk ediyor. Başer'in olaylar karşısındaki tepkileri, onun sadece bir polis değil, karmaşık bir insan olduğununda kanıtı. Olayla alakalı araştırma yapılırken yeni cinayetler işleniyor şehrin farklı yerlerinde. Bingo bir seri katilimiz var. Seri katili bulma konusunda büyük çaba gösteren Başkomiser Adnan Başer ve karşısında oldukça zeki bir katil! Her seferinde bir yolunu bulup firar ediyor. Yakalanmaya doymayan bir zanlı ve onu yakalaması an meselesi olan bir ekip. Bu kovalamacada kim galip çıkacaktır? Maktulün firari olması şüphelileri aza indirse de peşinden işlenen cinayetler işi farklı yönlere taşıyor gibi. Belediye başkanının öldürülmesi, Temizliğe gittiği evde öldürülen kadın, Ormanda çuvalla bırakılan ceset, Doktor Selin'in iş çıkışı öldürülmesi. Seri cinayetlerin tek ortak ortak noktası Adnan Başer ve Muhittin Eser. Komiser Başer ve ekibi seri katili yakalayabilecekler mi ? Katil Muhittin Eseri neden işliyor cinayetleri ? Karakterlerin içsel çatışmalarını ve insani zaaflarını gözler önüne seren olaylarla dolu bir kitapta; bu karakterlerin yaşadığı derin sorgulamalar ve içsel yolculukla empati yapmamıza neden oluyor. Mutlak iyi ya da kötü var mı gerçekten? İşte bu soru, zihnimizde yer edip bizi düşünmeye sevk ediyor kitap. Katilin kitabın ortasında belli olması gizemi bitirmiş gibi gelse de heyecan dolu adrenalinle devam ediyor. Olaylar sadece basit bir iyi-kötü karşıtlığı değil, daha derin ve karmaşık âhlaki sorgulamalar üzerinden ilerliyor. İyiliğin nasıl yapıldığı veya kötülüğün nedenleri üzerinde Adnan Başer gibi düşünürken hayatın çıkmaz sokağı ölümün sonu ile okurunu şaşırtıyor. Mitolojik karakterlere de yer vererek insan düşüncelerinin ve eylemlerinin Mitolojik karakterlere benzediğine de dem vurulmuş. Kitapla Kalın.
Vur Ama ÖldürmeMurat E. Güney · Ceres Yayınları · 202416 okunma