Bu kitabı anlatmaya çalışırsam başka bi dil icat ederim
2024 72. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2024 00:00
Atlas altılısını okuduğumdan beri bu yazar ne yazarsa yazsın beğeneceğimi biliyodum zaten. Ama bu kesinlikle beklentimin de üstünde oldu. Ne beklediğimden emin değilim ama kesinlikle bu değildi. Atlas altılısında her ne kadar beyin yorucu da olsa duygu kısmı pek ön planda değildi. (Allahım bunu her düşündüğümde o malum sahne geliyo aklıma,neyse) ama burda karakterler birbirine olan aşkını kendi içlerinde öyle güzel ifade ediyo ki onları bırakın ben aşık oldum. İlahi bakış açısından birden fazla karakteri tamamen iç çözümlemeleriyle ve düşünce yapılarıyla görmek çok güzeldi. 3 sayfa önce ölmesi için ayin yapacağım adama sonraki bölüm hak verdim. O kadar yani. Kitabın büyü sistemi bize tam olarak şematik şekilde verilmiyo. Yani hikaye ilerledikçe kendiniz çözmeniz gerekiyo. İşte şurdan şöyle cadı olduk da böyle güç kullanıyoruz falan da yok. Sanki siz o evrenden biriymişçesine direk içine düşüyosunuz olayların. Bi tek kız kardeşlerin büyü güçleri ve özelliklerini detaylı gördük ki, o da başka bi mevzu için lazım oldu zaten. Onun dışında bu rahatsız edici bi olay değildi bence. Ansiklopedi okumuyoruz sonuçta. Detaylı bilgiye girmeden olaylı(baya olaylı) çok hoş bi standalone olmuş. Çok beğendim ben. O yüzden ilk olarak yazım dilinden ve karakter derinliklerinden bahsetmek istiyorum. Yazarın aşırı sürükleyici bi yazım dili olduğunu zaten biliyoduk ama bu sefer bunun yanında karakter ismini bölüm başlığına yazmayıp bi bölümde aynı anda 3 karakterin duygu durumunu bile bize aktarabilmiş. Yani şöyle, bi paragrafın başlangıcında sashanın düşüncelerindne bahsederken ikinci cümlede pat diye levin beynine geçiyoruz. Adapte olması zor gibi gelebilir ama benim çok hoşuma gitti. + olarak karakter derinlikleri müthişti. Yaklaşık olarak 8 karakterin tüm hayat hikayesini ve yaşadıklarının sonucu olduğu insanı gördük. Ve inanır mısınız hayat hikayelerini okuyunca hepsi bi anda haklı gibi oluyo. Kanmayın. Kitabın tam olarak bi başrolü var diyemeyiz o yüzden. Ama bana kalırsa kesinlikle maryaydı. Okuduğum en iyi motivasyonlu kadın karakterlerden diyebilirim onun için. Sonunun nasıl olacağını az çok tahmin etsem de(zihinsel durumundan dolayı) yine de beklemediğim anda oldu. Yüreğimde rinin yanına koydum onu ve dimitriyi. I vowed not to fight anymore If we survived the great wardı onların ilişkisi genel olarak ಥ_ಥ Dimitri desek başlıkta dediğim gibi yeni bi dil bulmam gerekir. Çünkü adam hakkındaki duygularımı türkçeyle ifade edemiyorum artık. Kitabın ilk çeyreğinde stas diye ölüp bitsem de bu herifi sevmemek imkansızdı. ÜSTELİK SARIŞIN yani favori mllerim arasına en üstten giriş yaptı. Başka nedene gerek var mı? Sanmam. Sasha ve lev. Etrafta hanım hanım onlar benim yavrularım sid gibi dolaşasım var. Hem onlara hem ilişkilerine çok bağlandım. Levin kişiliğinin sashanınkinin yanında yumuşak kalması hoş bi değişiklik oldu benim için. Sert erkeklerden gına gelmişti. Onlar hakkında başka yorum yapmıcam çünkü ne desem spoiler olucak gibi hissediyorum. 10/10 kimya 10/10 kişilik uyumu 10/10 iletişim şekli 10/10 ilişki. Bu kadar. Stas. Yemin ederim kitabın başından sonuna kadar en üzüldüğüm kişi. Ultra ileri görüşlülüğüm sayesinde kitap boyunca çektiğim vicdan azabı anlatılmaz yaşanır. Çok güzel aşık oldu çok güzel sevdi. Sevgisi karşılık buldu mu, onun istediği şekilde olmasa da evet. Yani evet eğer maryanın onun için doğru kişi olmadığına kesin olarak karar verdiysek onu kendime alıyorum. Ebeveynler. Allah belanızı versin umarım yaşlanıp çürüyüp gitmişsinizdir. Kötü ebeveyn olmadan nası bu kadar kötü ebeveyn olmuşlar inanın ben de şaşkınım. Çocuklarına karşı bi kötülüklerini ciddi manada görmedik. Ama öyle bi manipüle ederek yetiştirmişler ki onları, bunun yanında verdikleri sevgi hiç yeterli olmamış. Kendi bencillikleri asla arka planda kalmamış. Onların povunu okuyunca yine ikisi de haklı gibi duruyo ama dediğim gibi, kanmayın. Roman... Sana baya bi sövdüm ve özür dilemicem. Hakettin mal herif. Dimitride olan öz saygının 0.25i bunda olsaydı bunların hiç biri başımıza gelmicekti. Ama kendisine kötü adam diyemiyorum. Çünkü bu hikayenin bi kötü adamı yok. Evet eric bile kötü adam değil. Hiç biri iyi değil ama kötü de değil. Etik metik yok ban bam bam gibi. Köprü. BAYILDIM. hayatımda okuduğum en orjinal karakterlerden biri kesinlikle. Dünyanın en iyi avukatı kupasını her gördüğümde kahkaha krizine girdim resmen. Arkadaş olsam dert mert kalmaz.(ya da tam tersi, beni geneleve falan da satabilir). Ama ne dedim, etik falan yok. O yüzden en sevdiğim karakterlerden biri köprü (•ᴗ•) Kitabın tek kötü yanından bahsedeyim bi de, çeviri. Tam anlamıyla bok gibiydi. Tekrarlanan satırlar mı dersiniz yanlış yazılan isimler mi, ya da çevrilememiş yabancı espriler.... Krizlik bi iş çıkarmış martı. Bunu dexten beklerdim, hiç hoş değildi. Bi de son olarak asıl olayını söylemek istiyorum. Kitabın romeo ve juliet uyarlaması olduğunu zaten biliyosunuzdur. Benim demek isteidğim şey bunun sadece taslak konu olması. Yani ROMEO AND JULİET ME! tarzında bi şey bekliyosanız aradığınız bu değil. Kemik düşünce o olabilir ama olay o kadar evriliyo ki iskelet dışında hiç bi alakası kalmıyo. Eğer amacınız tiyatro okumaksa yanlış yerdesiniz, demiş olayım. Sonuç olarak kitabı beğendim. Hem de çok. Daha ilk 150 sayfadan 10/10 luk olacağını biliyodum. Ama son 100 sayfada 11/10 lik oldu. O kadar diyim.
Düşmanım İçinOlivie Blake · Martı Yayınları · 202488 okunma
1.984 Gösterim
şimdi sınav haftası bunu okuyasım geldi mutlu musun
Şevval‘s
emir anlatamadım tam olarak bi sn, o olayın psikolojik tarafı anlatıldı. Psikolojik bi şey sonucu o olay olmadı. Olay sırasında açığa çıkan duyguları ve kendi benlikleri hakkında açığa çıkan şeyler falan filan şeklinde. Yani sahne toptan olmasa bi şey kaybeder miydik, yoo. Karakter psikoanalizi açısından biraz daha iyi anlamış olduk ama çok da gerek yoktu yani
Şevval‘s
Stası azıcık allayıp pulladığımı farkettim. Arkadaşlar stas azıcık ucundan takıntılı olabilir. Ama enayi olanından. Yani karşısındaki ben olsaydım mis gibi geçinir giderdik. Ama marya ben olmadığından dolayı azıcık ama çok azıcık ruh hastası gibi olabilir yani
Kapağı o kadar gözlerimi kanatıyor ki... Bu arada açıklama çok iyi olmuş kapağı yüzünden çok ön yargılıydım ama çok okuyasim geldi🧐
Ebrar ₊ ⊹ bekliyorum 🫡
YA BENİ ŞEY ETTİRME KİTAP YOK ELİMDE ZATEN KİTAP OKUYAMUYORUM
Şevval‘s
Ece teşekkür ederiö kimse bana bu kadar sahip çıkmamıştı 🥹
sence bu kitabı okumadan önce romeo ve juliet okumalı mıyım
Şevval‘s
Sadece uyarlama, öyle özel bi bilgi birikimi gerekmiyo
Bu kitabı okumayı düşünmezdim büyük ihtimalle de öyle bir övmüşsün ki meraklandım biraz. Ayrıca 11/10 yerine 10/11 yazmışsın Şevval düzelt istersen🙃
Şevval‘s
Ay gece yazmıştım beynim erimiş 🫡 kitap çok güzel yaa