·400 syf.····Okunma: 18 Eylül 2024 23:09 AnnE Shirley…onca kötülüğün, ağır yükün, bizim başımıza gelse travmatik deyip çeşitli psikolojik sıkıntılar yaşayacağımız şeylerin arasında güzellikten minicik bir kıvılcımı alevlendirip o kıvılcıma tutunan, daha da güzelleştiren, diğerlerinin de o kıvılcımı görmesini sağlayan kız. Yaşadığımızda bizim depresyona gireceğimiz şeylerin hep iyi yönlerini bir şekilde çıkarıp kendine de etrafına da neşe veren kız. Hiçbir şeye gerek olmadan, sadece dünyanın güzelliklerini gören ve hayallerine şekil veren kız. Keşke içimde o kızdan azıcık yaşasaydı dediğim…
Çok ince detaylara takılıyoruz değil mi…halbuki işin sırrı mevcut bulunduğun durumda hoşnut olmayı öğrenmek. Bu kitap tam da bunu öğretiyor. Kitap boyunca yer yer üzülüyor ama çoğunlukla kendi çocuğunuzu büyütüyormuş gibi gururlanıp seviniyor, pozitif enerjiyle doluyorsunuz.
Marilla’nın yaptığı gibi önyargıyla yaklaştığımız şeylerden ne beklenmedik şeyler çıkabileceğini öğreniyorsunuz.
Matthew gibi bir kız çocuğunu ufacık sevindirmenin o kızın hayatında şaheserler yarattığını görüyorsunuz.
Kalben samimi olduğunuz ne varsa gün sonunda onun vefa olarak geri döndüğünü görüyorsunuz.
Somut olarak anlamasam bile bu kitabın hayatıma olumlu dönütleri olacağını düşünüyorum.
Okumazsanız çok şey kaybedeceğiniz bir kitap fakat bu çeviriyle okumayın zira bir çeviri tüm edebîliği
nasıl yok edebilir bunu iyice anlıyorsunuz…