O kadar mutlu ve heyecanlıyım ki diyeceğim ilk şey kitaba bayıldım! Yazarın anlatımı o kadar akıcı ki. Abartılı anlatımla beni boğmadı her şey dozundaydı. Vicious ve Emilia arasındaki "nefret" ve aşkı her satırında hissettim. Vicious... Emilia'ya haksız yere yaptıklarına rağmen her şeyiyle sevdiğim bir karakter oldu. Ve yaptıklarının bedelini de ödedi bence. Yani o karda saatlerce bekledi adam. :D Ama yaşadıkları da çok ağır şeyler olduğu için dışarıya doğru ördüğü duvarları, umursamazlığı, zalimliği bir yerde gerçekten anlıyorum. Hiç bir güzel duyguyu kendine layık görmediğini söylediğinde yaptığı herşeyi unuttum zaten. Ama tabii bunları o gururunu kırıp herşeyi itiraf edene kadar bilmediğimden "Ne yapıyor bu adam" dedim durdum. Çok eğlendim, bazen kahkaha attım, yaşadıkları için Vicious'la aynı nefreti hissetim. İlk okuduğum kitapları hatırlattı bana çok özlemişim gerçekten. Bu ara okuduklarımda her şey bir anda olup bittiğinden böyle konusunu uzun uzun işleyip duygularının geçişini her anında hissettiren bir kitap okumak çok iyi geldi.
Kitap on yıl öncesinden karakterlerimiz 17-18 yaşlarındayken tanışmalarıyla başlıyor. Emilia ilk kez geldiği ailesiyle hizmetçi olarak çalışacağı bu evde kütüphane kapısının ardında duymaması gereken konuşmaları dinliyor ama hiç bir şey anlamasa bile Vicious kızın onun büyük sırrını bildiğini sanıyor. Ondan nefret edip onu sürekli tehdit etmeye başlıyor. Lisede de tüm çocuklar Emilia'yı dışlayıp küçük görüyorlar. Derken Vicious 'ın arkadaş gurubundan Dean Emilia'ya kibar, ilgili davranıyor ve çok çekici biri bu arada Dean. Ve Emilia niye buna tepkisiz kalsın? Zaten çok yalnız olduğundan bu ilişki sevgililiğe kadar götürüyorlar. Bu sırada da tabii ki Vicious delirmiş durumda. Dkkd. Saplantılı olduğu kız yüzünden arkadaşıyla arası açılıyor, kavgalar, yumruklar havada uçuşuyor derken kızı ailesiyle tehdit edip New York'a taşınıp Dean'le ilişkisini bitirmesini sağlıyor. Neymiş ilk baştan onunmuş falan. Bunun için hiç bir şey yapmaması ve Dean'ı suçlaması yersiz ve mantıksız ama durun bakalım. On yıl sonra iş için (ve yine bir tehdit durumu için dkkdd) geldiği New York'a bir kafede garson olarak çalışan,maddi olarak zorlukta olan Emilia'ya ile karşılaşır ve sonra da intikam planı için bir anlaşama yaparlar. Ama sırrını bildiğini sandığı Emilia'ya hiçbir şey bilmiyor ama buna rağmen yardım için sırrını anlatmak zorunda kalıyor. Ve belki de yıllarıdır intikamını almak için atan buz kalbini asıl eriten intikam değil kiraz çiçeklerine âşık Help dediği kızdır.
Ve pembe-siyah mektupları da çok güzeldi gerçekten. Ay bu kitap her şeyiyle çok güzeldi... Nefretten aşka ve ikinci şansların olduğu çok sevidğim bir kitaptı. L. J. ShenVicious