2024 27. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2024 00:00
Distopya türüne giriş kitapları okuma sırasında ilerlerken: 1- Uykudaki Uyanıyor (Efendi Uyanıyor) ✓ 2- Zaman Makinesi ✓ Sonrasında Kara Dörtleme: 3- Fahrenheit 451 4- Biz 5- Cesur Yeni Dünya 6- 1984 Evet 2.kitabı da az önce bitirdim. Yine önsözü sona bıraktığım için kitabı bitirdim diyebilmek için bitirdikten sonra 10 sayfa önsöz isimli bilimkurgu ve distopya tarihi okudum. Normalde Önsöz okumayı sevmem ama çok bilgilendiriciydi hele de benim gibi bilimkurgu türüne yeni başlayan kimseler için. Kitap kısa ama insanı düşündüren bir yapıttı. Olaylar ne zaman başlayacak derken bir bakıyorsunuz olayların içindesiniz. Victoria dönemi İngilteresinin geleceğine distopik bir yaklaşımla bakan yazar, sınıf ayrımının geldiği son noktaya bizi götürüp kısa bir serüven yaşatıyor. Bilimkurgunun babası H.G. Wells'den yine güzel bir yaratıcılıkla kurguladığı yeni dünyayı seyrediyoruz. Kitap zaten kısa olduğu için ayrıntılara girmek istemiyorum ama yazardan kitapta yer alan iki sınıfın yaşam koşullarını, ilişkilerini vs. daha ayrıntılı yazmasını isterdim. Neyse tadı damağımızda kaldı diyelim.
Zaman MakinesiH. G. Wells · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202437,1bin okunma