Merhaba bugün sizlere @oguzhanozresmi nin kaleme almış olduğu "HAYDUT-Bir taşra hikayesi" kitabı ile geldim.
Bu kitapta bir gencin hayatinin nasılsın heba olduğunu okuyacağız.
Süreyya henüz cocuk sayılacak yaşta hem annesiz hem de babasız kalınca,onun aile özlemini ve sevgisini Alişan'da bulacaktır.
Onunla evlenip mutlu,mesut bir yaşamları varken bir gece ansızın tüm hayallerinin yerle bir olacağını nerden bilebilirlerdi ki?
Süreyya,hain bir pusuya kurban giden eşi Alişan'dan sonra henüz bebek olan oğlu ile tek başına kalacaktır.
Alişan herkesten sağlamıştı ama aslında kumara batmıştır ve borçlardan kurtulamadığı için de öldürülmüştür.
Bundan sonra Süreyya hickimseden bir yardım almayarak,zor şartlarda çalışarak oğlu Cemal'i büyüyecektir.
Cemal genç çağlarında çok akıllı,efendi bir çocuk iken ; babasının olum sebebini öğrenince onun için de hayat kötü yüzünü gösterecektir.
Cemal intikam ateşi ile yanıp tutuşurken kötü arkadaşlıklar kuracaktır ve tıpkı o da babası gibi kumar batağına düşecektir.
Süreyya oğlunun bu haline hiçbir şekilde yardımcı olamayacak,sonunda da eli kolu bağlanacaktır.
Bir gün Süreyya'ya ahlaksız teklifte bulunan patronunu duyan Cemal,elini kana bulayıp Mümtaz'ı vuracaktır. Ama ölmeyecektir.
Daha sonra babasının katilini bulmak için giriştiği olaylar neticesinde uzun süre hapis yatacaktır.
Hapisten çıktıktan sonra da eskisinden daha kötü bir yaşam onu beklemektedir.
Birbirini kovalayan hatalar silsilesi içerisinde Cemal babasının katilini bulabilecek midir?
Peki Süreyya'nın akıbeti ne olacaktır?
Bu sürükleyici kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Ancak şunu da soylemem gerek ki bilerek yayinevini etiketlemedim.Güzel bir kitap ancak bu kadar mahvedilir....
Sacede Yazarın emeğine sağlık...