Ciddi olduğuma inanıyor musun?
2024 57. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2024 15:03
İnan. Çöplük Dad Beni unutma Güriye'min düğümleri Haydar haydar Kartonpiyer Uçurum Çıplak Kader Bir baskıda 7, öteki baskıda 9 öykü içeriyor DAD. Sevgili Hiçseverler dinleyin. Demirtaş, Seher ve Devran'da acıyı gözümüze sokmuştu. DAD'da ise artık isyan ediyor. DAD çin yazmaktan haz alacağım çünkü bu hikaye, bir ömür benzerine rastlayamayacağımız bir güzellik. Ez Cidî me! (Ciddiyim Kürtçe'de böyle yazılır.) Demirtaş, karakterleriyle bizzat kavga ediyor. Yetmiyor fırça yiyor. Kimin hikayeyi yazacağı konusunda kararsızlığa düşüp bunu bile kullanmak etkileyici. Мин дьиҥнээхпин (Ciddiyim Yakutça'da böyle yazılır.) Karakterlerinin isyankar ruhu, hoşuna gittiğinden onların hikayeyi yazmalarına bile izin veriyor. Yazarın kendisini esere ayrıntılı biçimde işlemesi sevmediğim bir durumdur ancak Demirtaş'da bu durum sırıtmıyor. Mono kele serieux! (Ciddiyim Kongoca'da böyle yazılır.) Her cümlede Demirtaş'ın fikirlerini görüyorsunuz. Galiba şahsi adaleti savunuyor. Hukukun üstünlüğüne inansa da işlemeyen düzene şahsi nizâmın getirilmesine karşı değil. Είμαι σοβαρός! (Ciddiyim Yunancada böyle yazılır.) Ciddi olduğumu söylemiş miydim? Ciddiyim. (Ciddiyim Türkçe'de böyle yazılır.)
Hikaye
DadSelahattin Demirtaş · Dipnot Yayınları · 20232,524 okunma