2024 53. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2024 22:01
Kadın olmak neden bu kadar kötü bir durum olarak görülüyor? Kadının yaşayışı neden bu kadar çetrefilli? Toplum arasında kadın neden sesini çıkartamıyor? Kadın olmak yasak mı bu dünyada? Kadınlar, toplumun geleceği olduğu halde neden kullanılıp duyguları önemsenmeden yok sayılıyor? Kadın olmak sadece bir nefis bir zevkten mi ibaret? Neden bir obje gibi görülüyor?Aslında kötü olan, ahlak adı altındaki tüm içtihatların kadın üzerinden belirlenmesidir. Oysa bir kadın (anne) yaşamalıdır. Ölüme karar verecek yaşamlar ona yaşatılmamalıdır. Ah Alaca Timur!!! Senin olmayana zorla sahiplenmek ne kadar doğru? Zorla güzellik mi olur da zorla sahiplenir olmuş insanoğlu? Ne anlamsız bir varlıktır insan, işkenceyle kendine aşkı yaşatacağına nasıl inanbilirdi? Kadın olmazsa insan olmaz, adam olunmaz. Bunun farkındalığının farkında mısınız bilmem ama kimileri bilsin artık. Hayat kadınla güzel olur ama insan gibi insan olarak. Kadındır adam yetıştiren. Kadındır ana olan. Şefkat, merhamet, sevgi, sadakat, dürüst ve mücadeleci olan. Tatlı meyve veren ağaç taşlanır mı? Tabiki de hayır.  Madem hayır nedem Alaca Timur'u taşlıyorsunuz? Neden çocuk sevgisini taşıyanı dışlıyorsunuz? Neden...? Alaca Timur, sabahın ışığıyla güneşli dünyaya merhaba demişken nerden bilecekti bir zaman gelip o alaca, kabusu olacağını. Yaşadıkları dile kolaydır... Çektiği acılar kanımı dondurdu. Ne yalan söyleyeyim "yeter artık" dedirtti bana. Bir kadının ölümüne dua etmesi ne kahredicidir. Oysaki Alaca Timur, kurtuluşu onda buldu. Bu zülüm neyin nesi? Sanmayın ki kadın güçsüzdür. Bakın ölümle yaşam arasındaki çizginin tam ortasında olan Alaca nasıl arkadaş tuzağına düşmüş ve nasıl bir mücadele içindedir? Kurtuluşu özgürlük iken öğrendikleri nasıl da içler acısıdır? Yazar, ana teması kadın olan #çizgi kitabında kadının önemini inceden, inci sözcükleriyle bizlere sunmaktadır. Davamı gelir gibi sonlanması dikkatimden kaçmadı. İlk kitabı olmasına rağmen güzel bir anlatımla ve kurguyla hayatın gerçekliğine dokunmuş. Harika bir farkındalık desenlemiş betimlemeleriyle. Çizgi ile sahte tebessümlere şahit olun. Halime acar Ayşe AYAN @edebiyatistyayinevi @ekip_0315 #papatyakitaplığı
ÇizgiAyşe Ayan · Edebiyatist Yayınevi · 202424 okunma