26 Ağustos 2024
Edebiyatist Yayınevi

Puan vermedi
ÇİZGİ Kitabın sayfalarını süsleyen papartyalar gibi zarif bir hikaye değil bu. Öyle kolay okuyacağınızı da söyleyemen. Kitabın ana karakteri Alaca Timur'un hikayesi, 110 sayfalık zorlu bir yolculuk. Hastalıklı bir ruh, saplantılı hislerini aşk zannederse ne yapar? Hastalıklı davranışları ile karşısındakini rahatsız eder. Fakat Alaca Timur yalnızca rahatsız edilmemiş, ayrıca akla hayale sığmaz işkencelere maruz kalmıştır. Böyle bir hikayeyi okumak asla ama asla kolay değil. Resmen kalemin bile canı yanmış bu hikayeyi anlatmaktan. Alaca'nın hayatı zaten sıkıntılar içinde ilerlerlerken başına gelen bu kaçırılma ve işkence silsilesinden, kapatıldığı o mahsen ve garip evden, ruh hastası aşıktan kurtulabilecek mi? Bir kuklayla oynar gibi karşısındaki kadınla oynayan bu garip adam Alaca'nın kendisine aşık olmasını nasıl bekleyebildi.... Temposu düşmeyen bu can yıkıcı hikayeyi elinizden düşüremezsiniz. Neden mi; Alaca Timur'un bir an önce kurtulduğunu görmek ve başına bunların neden geldiğini çözmek için. Okuması zor olan bir hikâyeyi yazmak da hiç kolay olmamıştır
2024 124. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2024 04:00
Merhaba sevgili kitap dostlarım. Bugün sizlere , bu platformda tanıdığım sevgili Ayşe Ayan'ın kitabı Çizgi ile birlikte geldim. Kitaplarım sayesinde çok değerli dostlar kazandım ve sevgili Ayşe de onlardan biri . Çizgi bir kadın tarafından yazılan , bir kadının hikâyesi ... Alaca Timur ile tanıştıralım sizleri ... Zor bir yaşamdan kaçıp , çok daha zor bir yaşamın içine düşen bir kadın Alaca.. Tüm bu zorluklarla mücadele edip tam oğlu ile birlikte hayatı düzene girmiş derken yaşadığı talihsizlik beterin beteri varmış dedirtecek cinsten. Arkadaş ortamında tesadüfen karşılaşılan , arkadaşın arkadaşı ve Alaca'nın yaşadıklarını kaleme almış Ayşe Ayan. Okudukça kanınızı donduracak her bir satır.... Aslında günümüzde pek çok kadının yaşadığı bir kadın hikâyesi ... Aşkına karşılık görmeyen bir şizofren adamın hem fiziksel hem ruhsal işkencesi .... Ayşe Ayan hem durum tasvirleri , hem psikolojik analizleri ile şahane bir iş çıkarmış. ÇİZGİ; zaman ayırmanıza değecek nitelikli bir eser. Ben çok beğendim , sizlere de tavsiye ederim. @aysegul_22_16
Puan vermedi
Çizgi Ölüm ile yaşam arasındaki... Ayşe AYANAyşe AYAN hocamın kaleme aldığı kadın , toplumda kadın olmanın ne kadar zor ve meşakkatli olduğun bir kez daha okuduk. Yaşıyoruz ve tanık oluyoruz en kötüsü de. Alaca Timur küçük çocuğuyla ayakta kalmaya çalışan tek isteği yavrusunun mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için çalışan bir anne. Takıntılı bir adam Alaca 'yı uzaktan izliyor uzunca bir süre. Daha sonra o korkunç planını devreye sokup Alaca 'yı bayıltarak kaçırıyor. Fiziki ve cinsel istismar ederek uzunca bir süre kapalı ve karanlık bir alanda saklıyor. Alaca yapılan onca işkenceye rağmen hayata tutunacak mı? Benim içinse en önemli olan konu ADALET gerçekten yerini bulacak mı? Bir kadın olarak okuduğum her satırda İçinde bulunduğumuz bu toplumun bakış açısından iğrendim. Kadınlar alınıp satılan birer mal değildir kadına ve çocuğa olan şiddet bu zihniyetin yok olmadığının ve böyle düşünen bir kesimin olduğunu gözler önüne seriyor.
2026 5. kitabı
Sevgili Ayşe Ayan'ın kaleminden bir ilk roman; Çizgi... Ama son olmayacağını finalde kitap fısıldıyor okurun kulağına; çünkü bilinçlice konunun ucu açık bırakılmış yazar
ÇizgiAyşe Ayan · Edebiyatist Yayınevi · 202424 okunma
Biraz şiddet içeren sert ama akıcı bir roman
2025 6. kitabı
Kadın cinayetlerine vurgu yapan biraz sert ama akıcı bir roman. Ayşe Hanımı tebrik diyorum. Bir ara kitaba kendimi öyle kaptırmışım ki öfkeden kitabı parçalayacaktım vallahi. O işkenceci cani herifin ölmesini istedim, yalan yok. Bazı yerlerde ağlayabilir, üzülebilir, hatta öfkeden kudurabilirsiniz. Kesinlikle tavsiyedir, okuyun.
Güzel,vurucu bir kitapti..
2024 9. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2024 15:46
"İnsanın,menfaati söz konusu olduğu zaman çok kolay merhametsiz oluşunu görmüştüm." . Kadın olmak suç mu ya?Bazen hayata yaşananlara anlam veremiyor insan.. Pamuk ipliğine bağlı hayatlarimiza tutunmaya çalışıyoruz ama biri geliyor ve güm her şey yerle bir.. ne hakla! Zaten hayat yeterince zor bir de sırf kadın olduğumuz için birinin manyakca fantazilerine maruz kalabiliyoruz... . Kitabı okurken sinir oluyorsunuz, üzülüyorsunuz bir yandan da hadi Alaca yapabilirsin mücadele et derken buluyorsunuz kendinizi. Bu bir kadının başından geçenleri anlatıyor ama ülkemizde böyle kadınlar ne yazikki çok fazla,,henüz başımıza böyle bir şey gelememis olsa dahi gelmeyeceğinin garantisi asla yok.. diyorum ya kadınız neticede:( . Alaca Timur bekar bir anne hayatını evladına güzel bir yaşam verebilmek için adamış ama bir gün bir manyak çıkıyor ve tüm hayatı altüst oluyor. Yaşadığı korkunç anlarda ölmeyi çok çok istese de aklına oğlu geliyor ve onun için mücadele ediyor. Sadece onun için direniyor. Bu anlarda geçmişte yaşadıkları da satırlara yansimis, en güvendikleri tarafından nasıl sırtından vuruluyor onu goruyoruz ve o son çizgiye geldiğinde anlıyor ki bu yaşadıkları devede kulak asıl savaşı mucadelesi şimdi başlayacak !!tavsiyemdir:) . Bu arada umarım devamı gelir :)
2024 Okuma Raporları
2024 53. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2024 22:01
Kadın olmak neden bu kadar kötü bir durum olarak görülüyor? Kadının yaşayışı neden bu kadar çetrefilli? Toplum arasında kadın neden sesini çıkartamıyor? Kadın olmak yasak mı bu dünyada? Kadınlar,
2024 79. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2024 16:05
Herkesin bir sınır çizgisi vardır, o çizgi aşıldı mı davranışlar da değişir. Peki ama biri sizin tüm sınırlarınızı ortadan kaldırıp, bunu kendinde hak olarak görürse? İşte o zaman ancak güçlü olanlar
2024 220. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2024 03:00
"ÇİZGİ" "İnsanoğlu ne garip! Acaba her canlı böyle mi? Ölüme bu kadar yakınken onu yok sayıp hayata sıkı sıkıya tutunmayı nasıl başarıyoruz."
2024 62. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2024 18:18