2017 8. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2017 03:31
Zavallı Kafka... Sevdiği kadın tarafından oyalanan ve ihanete uğrayan Kafka... O yere göre sığdıramadığın, uğruna sana 5 yılını vermiş bir kadını -ismini bile ağzına almaya tenezzül etmeden- harcadığın, seni kocasını bıracak kadar bile sevmemiş Milena'n; senin tüm özelini dünyanın gözleri önüne serdi. Üstelik biz de bu mektupları okuyanlar olarak Milena'nın bu ihanetine ortağız. Dünya sana ihanet etti Kafka. Ve ben bu konuda hiç üzgün değilim.
Milena'ya MektuplarFranz Kafka · Can Yayınları · 202365,9bin okunma
Kitabın ilk sayfalarında (11 syf) şu geçiyor : "Milena, Kafka'nın kendisine gönderdiği mektupları, Kafka'nın daha önce yazıştığı Fellice nin yaptığının aksine parayla bir yayıncıya satmayı düşünmemiş, onları yıllarca saklamıştır" Yani aksine Milena kendi ölünce Kafkanın arkadaşı Max'e teslim etmiş, onlar ölünce yayınlanmıştır.
Beyzanur Parlak
Kafka'nın isteği üzerine -Kafka'nın yaptığı gibi- mektupları yakarak imha edebilirdi. Ama yapmadı. Kendisine duyulan bu denli bir aşkın yok olmasını istemedi. Max'in ne yapacağını bekliyordu bilemeyiz. Ama nedense bunu biraz egoistçe buluyorum. O mektupları Max'e vererek Kafka'nın tabiriyle onu hortlakların önünde soymuş oldu. Ayrıca Felice Kafka'nın daha önce yazıştığı bir kadın olmasının yanı sıra onun eski nişanlısıdır. Kendisine yapılanlardan dolayı mektupları satmış olmasını çok görmüyorum.
Allah razı olsun kitabı okumama gerek kalmadı :k
Beyzanur Parlak
Spoiler verdiğimi düşünmüyorum, zaten sonu herkes tarafından biliniyor.