Puan vermedi·376 syf.····Okunma: 29 Eylül 2024 17:10 Merhabalar;
içerigi ile dolu dolu bir kitap önerisi ile haftaya güzel bir baglangiç yapiyorum.Kitap altini çizerek okunacak öyle çok sayfa içeriyor ki anlatamam.
"mindful ebeveynlik", ebeveynlige
farkindalik ve niyetle yaklagmayi amaçlayan bir kitap. Sadece yaptiklarimizin degil, ayni zamanda ebeveynlik ile nasil bilinçli bir sekilde mesgul oldugumuzun da önemli olduğunu vurguluyor. Mindfulness sayesinde
ebeveynler, hem kendilerini hem de çocuklarını daha iyi anlamaya ve onlarin ihtiyaçlarına daha bilinçli bir gekilde cevap vermelerine yardimci bir kaynak.
Bu yaklaşımla,farkindaligin surekli olarak
gelistrilmesini, sadece yüzeysel davraniglarin
degil, ayni zamanda derinlemesine bir anlayisin pesinden gidilmesini öneriyor. Çocuklarin ihtiyaçlarını anlamak ve bilgelikle yanit verebilmek için ebeveynlerin hem kendi
farkindaliklarini artirmasi hem de mindfulness uygulamalarin hayatlarina dahil edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Anne babalarin, çocuklaryla daha derin bir bag kurmalarini ve onlara travmasiz bir sekilde rehberlik etmelerini saglayan yöntemleri bir anne, baba ve daha sonra buyukanne ve buyukbaba olarak deneyimleyen yazarlarin kişisel deneyimlerinden yola çıkarak yazdiklari bir eser. Modern psikolojiyle mindfulness (bilinçli farkindalik) tekniklerini harmanlayan eser, aile hayatinda daha huzurlu ve sevgi dolu bir ortam yaratmayi amaçlamis. Kitabin alt başliginda da
belirtildigi gibi, "mutlu ve travmasiz çocuk
yetistirmenin yollari" üzerinde duruyor.
Teorik bilgilerin ötesinde pratik çözümler
sunan harika bir kaynak oldugunu düsünüyorum ve tüm ebeveynlere öneriyorum.