2024 14. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2024 18:37
Yedi Güzel Adam'dan birisi olan Rasim Özdenören çok sevdiğim ve bende ayrı yeri olan kıymetli bir yazardır. Daha çok hocam edâsı ile bakarım. Vefatına bir hayli üzülmüştüm. Aramızdan ayrılalı iki sene olmuş olsa da hâlâ anımsadıkça hüzünlenirim. Çok güzel bir ifade biçimi ve muazzam bir bakış açısı var hocamızın. İslam'a bakışı o kadar zarif ki hayatı da kitapları ile paralel. Yaşadığını yazan bir yazar düşünün. Daha önce Rasim hocamızı okumadıysanız mutlaka bir yerden başlayın derim. Gelelim kitabına, yazdığı ilk ve tek roman diyebiliriz. Çünkü denemeleri ile bilinir ve denemelerinin de lezzeti bir başka olur. Kitapları biter ama tadı damakta kalır. Tam roman da diyemeyiz aslında kitap iki ayrı hikâyeden oluşuyor. Bu hikaye dede ile torunun arasında ki o derin uçurumu anlatıyor. Psikolojik dürtüleri, sosyal süreçleri göz önüne seriyor. Üslup oldukça net, cümleler gayet anlaşılır düzeyde. Okurken anlamakta zorlanmıyorsunuz. İçerik ise çok kaliteli. Modernitenin içine sıkışmış insanların iç hallerini bize gösteriyor; günümüzde ki insanlar harcıyorlar, oynuyorlar, geziyorlar fakat doyuma bir türlü ulaşamıyorlar haliyle de bir türlü gönüllerini mutmain edemiyorlar. Hocamız bu konuya oldukça güzel ve yerli yerinde değinmiş. Ben sadece özetledim kitaplarında başlı başına derinlerine inerek anlatıyor durumu bize. "Savaşarak neyi ortadan kaldırmak istemişlerse, savaştan sonra o gelmişti" Bu cümleden yola çıkarsak savaşmanın çözüm olmadığını idrak etmek gerekir. Yine bir önemli nokta ile ilgili alıntı ..aklı başında iki insanın vereceği kararı verdik. Bu işte galiba aklı öne almak en iyisi. Bende hocam ile aynı görüşteyim akıl etmek ve akılla haraket etmek! Duygularımız ile yaşamalıyız duygular hayatın mânasıdır ama aklımızla haraket etmeliyiz. Genel itibariyle severek okuduğum bir kitap oldu belki ilerleyen yıllarda tekrar okurum. Sizlerede tavsiye ediyor ve Rasim hocamızın küçük bir hatırlatması ile kitabından alıntı yaparak incelememi tamamlamak istiyorum. "Kardeşler! Dışı kâfire benzeyen insanın içi de ona benzemeye başlar." Dönüş yakındır.. O'na döndürüleceğimiz gün yakındır, pişmanlığın fayda vermeyeceği dem gelmeden hemen tevbeye sarılın. Allah'tan korkun. Dediklerimi anlamaya çalışın. O gün, hakîr ve zelil insanlar olarak Allah'ın huzuruna çıkmak ister misiniz? Gül Yetiştiren Adam Rasim Özdenören
Gül Yetiştiren AdamRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 202121,6bin okunma