Spoiler içerir azıcık :p
2024 8. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2024 23:17
Seni çok sevdim mini roman.. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve Haruki Murakami'den sonra en sevdiğim japon yazar adayı olabilir :) Okuyanın etrafını sıkıca saran, hakim bakış açısıyla yazılmış bir romandı. Kitabın ana karakterleri: Fukuko, Şozo, Şozo'nun annesi, Şozo'nun kedisi Lili ve Şinako. Genel Kroki; Şinako ve Şozo evliydi ve lili'yle birlikte yaşıyolardı. Şinako ile Şozo'nun arasında sorunlar olmaya başlayınca, bunu fırsat bilen kaynana; oğlunu, kuzeni Fukuko ile başgöz edip Şinakoyu devre dışı bırakıyor. Şinako da evini hiçbir şey talep etmeksizin terkediyor ve Şozo ile Fukuko evleniyorlar. Fukuko baba parası yiyen ve aileye zırzıbık dedirten cinsten bir kadın. Şinako ise tam tersi; aile için elinden geleni yapan fakat yaranamayan karakterli bir kadın. İşin içinde intikam meselesi olmasaydı ve Şinako'nun içten içe istediği şey tekrar eski kocasının yanına dönmek olmasaydı, Şinako'yu sevebilirdim. Fakat Şinako'nun güçlü bir karakteri bile olsa, korkak ve annesinin himayesinde yaşayan bir adama geri dönmeyi düşünmesi bile tam bir vizyonsuzluk örneği. Kötü günlerden geçiyor olsa da bir kadın, kendisini başka bir kadına tercih eden bir adam için kalbini kirletmemeli. Ek olarak sonunda Fukuko ve Şazo'nun ayrılmaları ve ailenin elinde hiçbir şey kalmayışı okuyucunun yüreğine su serpse de, kitap böyle bitmeyi haketmiyor bana göre. Yazar biraz daha kurgulasaydı eksiksiz bir roman okudum diyebilirdim.
Bir Kedi, Bir Adam, İki KadınCuniçiro Tanizaki · Jaguar Kitap · 20175bin okunma