2017 111. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2017 02:28
Çok çok önce aldığım bir eserdi şimdi zamanıymış demek ve elimde de biraz da olsun süründü. Kitabı alma sebebim hem çok beğenilmiş olması hem de üzerinde İspanya'da Don Kişot'dan sonra en fazla satan kitap olmasıydı. İspanya' da satılmasının sebebiyse çok doğal olmuş çünkü kitap İspanya'da ; Barcelona'da ve İspanyol karakterler arasında geçiyor. Kitabın konusu kitaplar bir bakıma ve bir kütüphane de başlıyor tüm olaylar. Tüm kitapların 1 tanesinin saklandığı gizli bir yer var. Oraya dahil olmak için de güvenilir olmak gerekli. Kitapçı kendi oğlunu bu kütüphaneye hazırlamak için onu gizli kütüphaneyle tanıştırıyor. Oradan seçeceği bir kitabı ömrünün sonuna kadar saklamakla gerekmesiyle başlayan hikaye birden önce aşk romanına, oradan cinayet romanına bir de bakmışsın polisiyeye daha da ilerleyince gerilim, heyecan, olaylar artıyor ve roman sürükleyici bir hal alıyor. Carax'ın yazdığı son roman herkesi etkiliyor ve ailesinin ve arkadaşlarının da olaylara dahil olmasıyla son derece sürprizlerle dolu ; hele bir nokta var kilit olarak orada ben " hadi beeee ! " diye tepki verince evde hayrola diye bakışma yaşadık eşimle. Neyse Carax'ın romanları derken olaylara aşk girince her şey karışıyor... Detay vermek istemiyorum. Son derece sürükleyici, duygu yüklü ve öğretici bir kitap. Hak ettiği övgüyü ispatlıyor. Betimlemeler yerli yerinde sizi Barcelona'da gezdiriyor. Kütüphaneye gidiyorsunuz, sevişme bölümleri falan gayet yerli yerli yerinde aşırıya kaçmadan yazılmış ya da çevrilmiş. Tavsiye edeceğim eserlerden yine. Son 170 sayfayı saat 02.50 civarlarına kadar elimden bırakamayarak bitirdim.
Rüzgarın GölgesiCarlos Ruiz Zafon · Altın Kitaplar · 20161,497 okunma
Ben de alalı sanırım 10 yıl kadar oldu,iki kez okumaya çalıştım,ama şimdi gerçekten çok keyif alarak okumaya başladım.
insan okur
Musmutlu okumalar...