Mitoloji açısından çok dolu ve doyurucu bir roman. Hikayenin örüntüsü de yenilikçi olmamakla birlikte iyi. Aslında kitabın türü ve hikaye içeriği ile neden çoğunluk tarafından yüksek puanlı değil diye başladığım kitabın bir kaç bölüm sonrasında "haa şundan" diye bir aydınlanma gerçekleşti :) Sebebin de yazarın kullandığı anlatım dili olduğunu düşünüyorum. Tam olarak ismini de koyamıyorum ama cümlelerin çok devrik olması, düz bir anlatım yerine kullandığı benzetmeler kafa karıştırıcı olduğundan okurken bayağı zorlandım. Cümleleri anlayabilmek için 2-3 kere baştan okumam gerekti ve bu yorucu tarz hiç keyifli değildi. Bazı yerlerde, hele tasvire girecekse atlayarak okudum hatta. Ayrıca yazarımız New York şehrinde geçen hikayesini anlatırken herkesin New York'un sokaklarını, metro sistemini, mahallelerini bildiğini farzetmesi tuzla biberi oldu. 171 ile 33. köşesinden girip Central Park'a dönen yolun üzerindeki bilmem ne binasını gözümün önüne getiremediğim için kusura bakmasın :P
Hikaye Lore adında savaşçı eğitimi almış, Perseus hanesine mensup bir kızın, ailesini öldüren Kadmides archonundan saklanarak geçirdiği yaşamından bir kesitle başlıyor. Yedi yılda bir, bir haftalığına geçerli olan Agon döneminde kapısına ölmek üzere olarak gelen Tanrıça Athena ile karşılaşması sonucu gizliliğini bir kenara bırakıp Ares'i öldürerek güçlerinin üzerine konan acımasız Kadmides archonuna karşı birleşmeye karar vermesi sonucu bir dizi olay içerisinde buluyor kendisini. Yalnızca Agon döneminde Tanrı ve Tanrıçalar ölümlü hale geliyor. Bu dönemde onları öldürmeyi başaran bu soylu ailelere mensup avcılar onların güçlerinin bir kısmını kontrol edebilir ve haftayı çıkarmayı başarırlarsa bir sonraki Agon'a kadar da ölümsüz Tanrılar olabiliyorlar. Fakat tabi ki hem sağ kalan orijinal Tanrıların hem de o güçleri elde etmek isteyen diğer avcıların hedefi haline geliyorlar. Lore'un bu yeni tanrılardan biri olan yeni Apollo'nun kendi eğitimleri zamanında eski dövüş arkadaşı Castor olduğunu öğrenmesi de hikayeyi başka bir seviyeye çıkartıyor.
En başta söylediğim gibi hikaye dolu dolu, aksiyon, gizem, twist&turn açısından da gayet iyi. Belki Türkçe'ye güzel bir çevirisi yapılırsa anlatım bozuklukları da tedavi olur, o zaman puanını da yükseltebilirim.