2024 12. kitabı
Okunma: 24 Mart 2024 00:00
Benim içinde bulunduğum mood'dan diyeceğim ama çok öyle de değil hani...mayası tutmadı bende bu kitabın. Sanderson kitaplarında sanırım çıtam Epik (Elantris ve Warbreaker istisna bu durumda). Daha evvel Reckoners serisini okurken de benzer sıkıntılar yaşamıştım. Brandon Sanderson'ın imza yeteneklerinden, kurgusal dünya yapılandırması, karakterlerin yetenek ve sihir özellikleri ile sihirin işleyişi çok iyi konseptlerdi. Hatta elle tutulur bir gizem havası da mevcuttu öyküde ama karakterlere ısınamadım, olaylara karşı hep bir "e napim" hissi hakimdi, bazı sahneler çok tekrarmış gibi geldi, kitabın son %20'sine kadar öykü ve aksiyon çok cılızdı, "romantizm var dediler" ama Yumi ile Nikaro'nun arasındaki çekimi büyüteçle arasan bulamazsın, hele bir de kitabın sonuna doğru pat diye birbirlerini sevdiklerini anladıkları sahneler karşısında sadece gözlerimi devirdim. Doğrusunu söyleyeyim, Sanderson kitabı olmasa %50'lerde filan DNF'ti!
Yumi and the Nightmare PainterBrandon Sanderson · Dragonsteel Entertainment · 202319 okunma