2017 55. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2017 18:32
Bazı kitaplar sizin için farklı olacaktır. Bunu hissedersiniz ve o kitaba ulaşmak, bir an önce kitabın içinde kaybolmak istersiniz. Damızlık Kızın Öyküsü de benim için tam bu anlamları ifade eden bir kitaptı. Büyük bir beklenti içinde satın aldığım ve heyecanla okumaya başladığım bu kitap, ilerleyen sayfalarda hayalkırıklığı olmaya, beklentimi karşılamamaya başlamıştı. (Oysa distopya türünü oldukça severim ve Damızlık Kızın ilgi alanım dahilinde olan bir konusu vardı.) Yazarın gerçekleşen olayları fazlasıyla durağan bir şekilde ele alması ve duyguları yeterince okuyucuya tattıramamış olması kitabın en büyük eksikliklerinden birini oluşturmakta, bu da yavaş yavaş kitaptan uzaklaşmama sebep olmaktaydı. İlerleyen sayfalarda bu durağanlık bir nebze azalmış olsa da beklentimi karşılamaya yetmedi. Olay örgüsü daha hareketli ve işlenen konudaki duygular daha yoğun bir şekilde okuyucuda iz bıraksaydı kitap tadından yenmez bir hal alabilirdi. Kısacası beni hislerimde yanıltan bir kitap oldu Damızlık Kızın Öyküsü..
Damızlık Kızın ÖyküsüMargaret Atwood · Doğan Kitap · 201914,7bin okunma