2024 29. kitabı
PROJE 2417 – Sinem Ataklı Merhabalar, Bugün zekice kurgulanmış bir serinin ilk kitabının yorumu ile geldim. yazarın kalemi ile tanıştığım ve hayran kaldığım bir eser oldu. Bilim kurgu ve fantastik severlere tavsiye ediyorum. #konusu “GEÇMİŞİ BU GÜNDEN AYIRAN TEK ŞEY İYİ BİR GELECEK İHTİMALİYDİ.” Bu evrende ölümsüzlerden oluşan, yoksul insanların yapılacak deney için denek olarak kullanmak isteyen Ölümsüzlük Deneyi adı altında toplanmış bir grup ‘insan’ vardır. Onlar hedefe giden bu yolda insanları asiller ve denekler olarak sınıflandırmıştır. Zenginler bu proje için kaynak sağlamakta fakirler ise oluşturulan kimyasalların uygulandığı denekler olarak kullanılmaktadır. Ervin, yüksek rütbeli bir ailenin kızıdır ve asker olmaya karar vermiştir. Yaşananların önüne geçmek, dünyayı yeniden eski haline getirebilmek için hayatını ortaya koyan Ervin, Proje Ekibi adı altındaki gizli oluşuma dâhil olur. Ve tam tamına 100 yıl uyutulmayı ve ölümsüzlük bulunursa ‘eğer’ uyandırılmayı kabul eder. Ervin, uyandırıldığın da ise bambaşka bir kimlik, farklı fiziksel özellikler ve tanımlanamaz bir dünya ile karşılaşacaktır. Duydukları gerçekler ile sarsılacak lakin hedefinden sapmadan kendisi için ayarlanan pozisyonda yeteneklerini gösterecektir. Hava Kuvvetlerinde görevine başlar ve bu iş için kendini heba eden insanların aksine sınavı kısa süre de aldığı eğitimle geçmeyi başardığı için gözleri üzerine çeker. Onun artık afı Hera’dır. Başarılı bir askerdir ve etrafındakiler için dişli bir rakip haline gelecektir. Bu başarılı halleri Kuzey Hanlı’nın dikkatini çekecek, her şey o andan sonra başlayacaktır. #kitapyorumum Sınıf farkının gözler önüne serildiği ve bu koşulların ne gibi sonuçlar meydana getirebileceğine şahitlik ettiğimiz muazzam bir kurguydu Birçok filme ve romana konu olan ölümsüzlük deneylerini bir de bu seriden okuyun derim. Betimlemeleri, yaratıcı sahneleri ve gerçekmişçesine satırlara nakşedilmiş karakter tanımlamaları ile nasıl hızla akıp gittiğini anlamayacayacaksınız bile Ölümsüzlük için mücadele eden kimselerin karşısında dünyanın kanunlarının bozulmasını istemeyen bir grubun insanın gerçekten canla başla verdiği mücadeleyi yaşayarak okudum Bir çok yerde unutulmayacak cümleler ve olaylar vardı. Psikolojik kısımlar ve duyguların bize yaşatılır şekilde yazılmasını çok sevdim Hera bu mücadelenin baş kahramınıydı ve gerçekten müthişti. Tüm bu süreçte dünyanın üçe bölündüğünü; ölümsüzlerin Cennet isimli bir şehirde olduklarını, asiller ile askerlerin Gölge adlı bir bölgede yaşadığını ve yeraltında ise Koza adı verilmiş ölümü bekleyenlerin olduğunu öğreniyoruz. Mesela bu kısım benim için çok etkileyiciydi. Keza kitabın sonunda gerçekleşen olaylar da beni ikinci kitap için aşırı heyecanlandırdı. Bakalım Hera kendisine yapılacak her şeye hazırlıklı mı? Çözülmeyen gizemler ve belirsizlikler için ben ikinci kitabı beklerken sizler de seriyi alıp okumakta geç kalmayın isterim Sağlıcakla kalın Tuğçe Proje 2417 Sinem Ataklı
Roman-Edebiyat
Proje 2417Sinem Ataklı · Parola Yayınları · 2024445 okunma