Her şey göründüğü gibi mi ?
2024 89. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2024 19:06
Kitabından önce aynı isme sahip filmini izlemiştim, konusu itibariyle fazla iç açıcı bi kitap olmasa da belki benim anlayamadığım bir anlamı vardır diyerek kitabını okumaya karar vermiştim. Kitabımız 80'li yılların sonunda Amerika'da geçmekte. Ailesinden zengin olan ama ailesiyle bağını koparıp yalnız yaşıyan Patrick Bateman adlı karakterimizin içsel cani dürtüleriyle birlikte normal insan hayatına uydurmaya çalışan bir çeşit canavar diye tasvir ettiğim bu kişinin, hayatını anlatıyor kitabımız. Kendisi 26 yaşında olup zengin bir iş adamı, yakışıklı, fit vücutlu, kendine çok iyi bakan, mevkii sahibi ve sosyal becerileri yüksek bir şahıs. Ama tüm bu iyi özelliklerine karşın kendisi narsist ve vahşetten, kandan, eziyetten zevk alan, tam anlamıyla bir Amerikan Sapığı. "Aramızda gün doldurmakta olan azap içindeki bir ruh." Bakalım Patrick Bateman denen adamımız nasıl canilikler yapıp insanların hayatına kayıyor? Ve bu canavar sokaklarda bu şekilde dolaşabilicek mi yoksa olması gereken hapishanelerde çürüyüp gidecek mi? Yoksa her şey Patrick Bateman'ın kafasında yarattığı gerçekler mi?
Amerikan SapığıBret Easton Ellis · İthaki Yayınları · 2006335 okunma