> Jean Edith Camilla Läckberg Eriksson (30 Ağustos 1974), İsveçli suç-gerilim yazarıdır. Kitapları 33 dile çevrilmiştir. Yazar 2008 yılında Fransa’nın en saygın polisiye yazarlarına verilen “Grand Prix de Littérature Policière” ödülünü aldı.
> Henrik Fexeus (29 Eylül 1971) İsveçli bir mentalist, yazar ve TV sunucusudur.
Ufak bir çocuk Stockholm’deki anaokulundan gündüz vakti kaçırılır. İz bırakmadan bir anda ortadan yok olur. Dedektif Mina Dabiri yardım etmesi için yakın arkadaşı Vincent’ı çağırır. Ancak araştırma ilerledikçe kaybolan başka çocuklar da ortaya çıkar. Zaman daraldıkça daha fazla çocuğun kaçırılacağı anlaşılır. Mina ve Vincent kendilerini gizemli bir tarikatın pençesinde bulur. İkilinin tek amacı çok geç olmadan onları durdurmaktır.
Öncelikle söylemeliyim ki öznesi ‘çocuk’ olan kurguların hassasiyeti de farklı oluyor. Satırların ağırlığı ruhunuza işliyor resmen. Camilla çekindiğim yazarlardan biri olduğu için kendisiyle biraz geç tanıştım. Tanışma kitabım Melek Koleksiyoncusu’ydu ve meşhur dedektif Patrik Hedström karakteriyle Fjällbacka Serisinin 8. kitabıydı. Tarikat ise Mina&Vincent serisinin 2. kitabı. İlk kitap Şifre’yi okumadığım için biraz zorlandım. Karakterlerin geçmişlerine ve yaşanan olaylara yönelik arka planda merak uyandıran vurgular vardı. Yani ilk kitabı okumuş olanların temeli daha sağlam olacağından bu kitabı benden daha fazla beğenebilirler. Gelgelelim ben sevemedim. Birçok neden sayabilirim ama kısaca; detayların fazlalığı, gereksiz uzatılan bölümler, akla mantığa uymayan durumlar ve tam anlamıyla sonuca varamadığımız konular diyebilirim. Ayrıca benim bildiğim normalde yazarlar fail ya da failleri gizlemeye özen gösterirler. Camilla’nın bu konudaki çabasızlığı da yordu beni. Büyük ihtimalle üçüncü kitabı okumam.
Not 1: İlk kitabı okumadan bu kitaba başlamayın!
Not 2: Mina&Vincent serisi 3 kitap. El Mentalista, The Kult ve Mirage.
Not 3: Yazarlardan Henrik Fexeus’un da mentalist olduğunu unutmadan okuyun.
Not 4: 400 sayfayı geçkin polisiye ya da gerilim okuyan bordo berelidir saygı duyun.