Puan vermedi·124 syf.····Okunma: 07 Ekim 2024 18:37 Gürsel Korat tarafından kaleme alınmış bir çok kitap var."Zaman Yeli" benim ilk okuduğum eseri.Kitap biter bitmez yeni bir kitabına başladım. Zaman kavramını silen usta bir kalem, Gürsel Korat...
Yky Yayınlarından çıkan eser, 122 sayfadan oluşuyor.Orta boy punto ve saman kağıt.İnsanı okurken sıkmıyor.
Roman, Anadolu' ya yapılan Moğol istilaları zamanı geçiyor.İsyancılara karşı Selçuklu safında savaşan kör Leon ve kilise ressamı sağır Dimitri' nin hikayesini anlatıyor.Olay Nevşehir civarlarında geçiyor.Bir deprem sonrası Leon ve Dimitri ölüyor.Yaşadıkları süre içerisinde kıymetleri bilinmeyip, itilen kakılan Leon ve Dimitri, halkın kulaktan kulağa değişik yorumlarıyla bir efsaneye dönüşüyorlar. Halk onları ermiş olarak görüyor.Olaylar Moğolların istilası ile farklı bir hale geliyor.
Kitap, biraz efsanevi, tarihi, siyasi ve dini ögeler barındırıyor.İnsanın dimağında güzel bir tat bırakıyor.Yazarın gözünde zaman diye bir kavram yok.İster 34 ol, ister 64...Zaman ne kadar geçse de hep aynı döngüde. İlginç bir yaklaşım gibi gelse de , harika bir anlatımla bizi buluşturuyor usta kalem.
Bu tür kitaplara meraklı olanlara tavsiye ederim.Çok beğendim.Keyifli okumalar.