Su
2024 109. kitabı
6. his gerçeğini bu kitap ile bir kez daha hissedip inandım . Bazı insanlarda 6. duyu organları kuvvetli olur . Bazı olayları hisseder ,anlar , bilirler ... İşte Mercan 'da daha etkili bir yeteneği ile bazı olayları hissedip , öğrenebiliyordu . Bu ona annesinden kalma bir yetenekti . Genetik mühendisliği okusa da o olay yeri inceleme polisi olarak yeteneğini yararlı olarak kullanmayı hedeflemişti. En yakın arkadaşı ve aynı meslekte olan Asu 'nun başı derde girmesi ile olaylar birbiri ardına gelir . Bu yeteneğini artık yakın arkadaşları ile paylaşmak zorunda kalır . Tabi Mercan'ın iç hesaplaşması vardır ki anne ve babasını bir uçak kazasında kaybeder . Aynı evi paylaştığı ve yakın arkadaşı Su 'da o uçakta hayatını kaybettiği gerçeğini öğrenir ve yeteneği sayesinde onunda yardımına koşmaktadır. Eser bölüm bölüm oluşur ve herkesin gözünden herkesin dilinden dökülen cümleleri okurken bulacaksınız kendinizi . Bir Mercan, bir Asu , bir Volkan .... Hayat onları örümcek ağası gibi birbirine bağlayacak . Tabi eserde gerçek hayatta da başımıza çoğu zaman gelen en yakın dostumuzdan yediğimiz darbeler de konu edinilmiş . Artık çözüm bulundu derken yeni birinin hayatlarına girmesiyle Volkan ve Mercan arasında merak uyandıran bir kurguya dönüştü eser . Serinin ikinci eserine hemen başlayacağım . İçimde büyük bir merak var . Yazım dili sade yer yer konuşmalar ve olay döngüsüne yer verildiği için kopukluk olmadan rahatça ve merakla okuyacağınız bu eseri tavsiye ederim. Serinin ikinci eserini de okumaya gidiyorum . Ölmüş birinin ruhunu görüp konuşabilseydiniz , sizden yardım istese ona yardım edermiydiniz ? 6. hissiniz gibi hangi yeteneğinizin güçlü olmasını isterdiniz ? Semra
Roman
SuTuğba Cüez Gündoğan · Parana Yayınevi · 202137 okunma