2024 141. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2024 13:24
Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali’nin 1943 yılında yayımlanan ünlü romanıdır. Konusu ise Raif Efendi’nin gençliğinde Almanya’da yaşadığı derin ve trajik aşk hikayesini anlatır. Raif Efendi, babasının isteği üzerine Almanya’ya gider ve burada bir resim sergisinde Maria Puder adlı kadının portresini görür. Bu portre, Raif Efendi’yi derinden etkiler ve Maria Puder ile tanışmasına vesile olur. İkili arasında güçlü bir aşk doğar, ancak bu aşk çeşitli zorluklar ve engellerle karşılaşır.Roman, aşk, tutku, yalnızlık ve hayal kırıklığı temalarını işler ve Raif Efendi’nin iç dünyasını derinlemesine keşfeder. Rasim’in Raif Efendi’nin defterini okumasıyla başlayan hikaye, geçmişin izlerini ve unutulmaz bir aşkın etkilerini gözler önüne serer. Roman, sadece bir aşk hikayesi değil, aynı zamanda insan ruhunun derinliklerine inen psikolojik bir anlatıdır. Sabahattin Ali’nin bu eseri, Türk edebiyatının en önemli klasiklerinden biri olarak kabul edilir.Bir solukta okuyabileceğiniz türden duygusal bir eser. Okurken çok keyif aldım bu yüzden kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
2024 Okuma Raporları
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376,2bin okunma