"Aziz Nesin'in 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' adlı eseri, Türk edebiyatının en etkileyici hiciv örneklerinden biri olarak karşıma çıktı. Kitabı okurken, Nesin'in toplumsal eleştiriyi mizahla harmanlama konusundaki ustalığına hayran kaldım.
Yaşar karakteri üzerinden bürokrasinin absürtlüğünü ve toplumsal çarpıklıkları ele alan yazar, aslında hepimizin günlük hayatta karşılaştığı sorunları çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Özellikle sistemin içindeki tutarsızlıkları ve insanların bu tutarsızlıklara karşı geliştirdiği savunma mekanizmalarını ustalıkla işliyor.
Nesin'in dili akıcı ve mizahi unsurlarla bezeli. Okurken hem güldüm hem düşündüm. Karakterlerin derinliği ve olayların absürtlüğü, kitabı sıradan bir komedi olmaktan çıkarıp derin bir toplumsal eleştiriye dönüştürüyor.
Bu eser, bana göre sadece Türk bürokrasisini eleştirmekle kalmıyor, evrensel bir mesaj da veriyor. İnsan onurunun sistemler karşısındaki durumu ve bireyin var olma mücadelesi, kitabın ana temalarından biri olarak öne çıkıyor.
Sonuç olarak, 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz', Aziz Nesin'in en önemli eserlerinden biri olmanın yanı sıra, Türk edebiyatının da klasikleşmiş bir yapıtı. Güncelliğini hâlâ koruyan konuları ve ustaca işlenmiş mizahıyla, her okuyucuya hitap edebilecek değerli bir eser." Yaşar Ne Yaşar Ne YaşamazAziz Nesin