···Okunma: 24 Ekim 2020 22:59 Ilk sayfasından itibaren insanın beynini yakan bu kitap ilk kez karşılaştığım bir anlatıcı türüne sahip.13. sayfadan başlayan ilk paragraf 174.sayfada son buluyor.Okumasi biraz zor,yorucu ama kesinlikle ilginç ve sıra dışı.Bernhard öfkeli bir adam,kitap boyunca öfkesini kusmuş aslında ve bunu virgüllerle birbirine bağlanan uzun cümleler eşliğinde,söz tekrarlarına giderek yapmış.Uzun olmasına rağmen anlaşılır cümleler kurmuş. İşitme ile ilgili bir inceleme yazmak için satın aldığı kireç ocağına engelli karısı ile beraber taşınan ve karısına işkence boyutunda işitme çalışmaları yaptıran Conrad 'in hikâyesi. Bir türlü yazılamayan incelemenin hikâyesi. Conrad karakteri aracılığıyla Bernhard 'in yaptığı eleştirilerin vücut bulması aslinda.Yazar eserinde evlilik,akrabalık, adalet,insan ilişkileri,devlet gibi birçok konuyla ilgili eleştirilerini ortaya koymuş, içini dökmüş. Herkes okusun diyemem ama sabırlı ve farklı deneyimler arayan okuyuculara ...Ben diğer kitaplarını tabii ki okuyacağım,çok orijinal ,edebiyata yeni bir soluk getirmiş.