Merhaba arkadaşlar bugün @songulkarakocbuyuktas kaleme aldığı @perseusyayinevi tarafından yayınlanan #YARIMKALAN
kitabı ile geldim.
Yarım kalan insanların, yarım kalan hayatların hikayesinin anlatıldığı bu romanda. Sağ sol kavgaları, bir dönem alevilere yapılan kötü muameleler ve dahası bu kitapta.
KISA ÖZET
Zeynep daha çocuk olamadan gelin olmuştu. Gelinliğini bilemeden anne oldu. Anneliği öğrenemeden geçim derdine düştü kocası askere gittiği için oğluyla bir başına kaldı.
Anası, babasıda yardımcı olmadı Zeynep kendi ayakları üstünde durmak için çare aradı komşusunun halı dokuduğunu hatırlayıp yardım istedi ve halı dokumaya başladı.
Tek başına ayakta durmuş çocuğunada bakmış çalışmıştıda ama kocası askerden dönünce her şey daha güzel olacak sanıyordu. İşin aslı pekde öyle değildi…
Çocukları oldu onlara bakmak geçinmek için kocasının yetmediği yerde yine çare oldu.
Çocuklar okudu şehire gidilde ama ortalık karışıktı sağ-sol davasına kavgalar,ölümler…
Hayata yarım kalarak başlayanların çocuklarıda hayatta eksik hissederek büyüyordu belkide kimbilir…
Çiçekte o çocuklardandı. Hep eksik hissetmişti kendini yaşadıkları da tuzu biberi olmuştu.
Alıntı
“Kimsenin hakkını yeme, vicdanın senin en büyük adaletin ve en rahat yastığındır.”
“Zalim her yerde, her ne kadar zaman geçse de şekil değiştirip hep var ve var olacak da.”
#cigdemileokuyoruz #perseusyayınevi #perseus #kitap #books #işbirliği #reklam #okumalar #alevi #sağ #sol #dava #insan #ölüm #yaşam