2017 205. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2017 00:00
Darney, Darney, Darney. İşte benim adamım. Çok dikkat ettim de kitabın içeriğine kimse değinmemiş. Tabi ben durur muyum? Eh, tabii ki hayır. Kitap aslında fena gitmiyor. Dizisi ya da filmi yapılsa belki sıkar ama kitap kendi başına çok daha iyi diyebilirim. Darney benim adamım tabii ki. Aslında dikkatinizi farklı bir noktaya çekeceğim. Nasıl mı? Dikkat edin ! Charles Darney ile yazarın adı Charles Dickens. Bir benzerlik gördünüz değil mi ? İsim benzerliği, baş harfler gibi. Derdimi anlattım o halde. Peki bir diğer kısım nedir ? Nedir bu 2 şehir ? Paris ve Londra. Olaylar burada anlatılıyor ve bir de karakter analizlerimiz var daha net olması açısından ve bu analizleri de internette bulabileceğiniz gibi ben de bir siteden aldım daha net olması için. Yoksa okuduğum şeyi yazmaktan kolay ne var ki? Dr.Alexandre Manette: Bir zamanların güçlü parlak doktoru;Bastille zindanında geçirdiği on sekiz sene sonunda kurtarılıyor. Lucie Manette: Dr. Manette’nin kızı,Darney’in karısı;kocasına ve ailesine bağlı bir kadın. Charles Darney: St.Evrémondé Markis’ininin ve aristokratların zulmüne karşı cephe alan yeğeni. Sydney Carton: Kendi kendisini yıkan,fakat parlak bir avukat. Madam Defarge: Aristokratlardan intikam almaktan başka bir şey düşünmeyen biri. Bn.Pross: Lucie’nin kaba ve güçlü hizmetçisi ve arkadaşı. Bu kişiler haricinde sarayda 4 uşağın yardımıyla çikolata yiyen Monseigneur vardı Fransada. Bir de Stuart vardı İngiltere de ki onun da dünya umrunda değildi. Bunlar sizi bayağı sinirlendirecek. Biliyorum ki ruhum artık bugüne kadar tanımadığı bir sakinliğe kavuşacak. Tam da finale yakışır bir cümle. Dönemin halk yapısını ve halkın bir bütün olarak daha ne olduğunu bilmeden kuru kalabalık yapması ve bilmeden hareket etmesi üzerine yapılan bir kitap desem yeridir aslında. Orijinal kitap olmaması ve sadeleştirilerek yazılması da atlanan yerlerden anlaşılıyor ve atlayarak sırf Kapitalizm adına üretilen kitaplarda da açıkçası hikaye tam anlaşılmadığından yazar ve eserleri hakkında olumsuz düşünceler de oluşabiliyor. Kapitalizmin bulaşmadığı bir kitap dünyasında yaşamanız dileğimle. Söyleyeceklerim bu kadarla sınırlı diyebilirim. Nasılsa özeti birçok sitede mevcut olduğu gibi, geniş özetler de sunularak bu konuda fazlaca yardım sağlanmış. Beğenerek okuyacağınızı düşünüyor, keyifli okumalar diliyorum..
İki Şehrin HikâyesiCharles Dickens · Can Yayınları · 202376,5bin okunma