“Bazen evren sana tutunacak bir dal uzatır.”
-Bill Hodges
Stephen King’in gözde kızlarından “Holly” 2024 Ekiminde benimle de buluştu. Holly’in Emekli Dedektif Bill Hodges ile birlikte çalıştığı ( Bay Mercedes serisi) olaylar dizisinde “Finders Keepers” dedektiflik şirketi pek çok gizemli konuyu çözdü. Holly kitabında ise şu anki ortağı Pete, maalesef Covid’e yakalandı ve evde karantinada. Penny Dahl’ın kızı kayıp, aşırı üzgün bir anne ve yardıma ihtiyacı var. Holly’de annesini yeni kaybetti. Böyle bir kaybı olan anneye yardım etmeye karar veriyor.
Elbette, Stephen King tüm okurlarını şaşırtmaya devam ediyor. İnanılmaz bir kitap dili ve içine çeken atmosferi ile Holly, bu yılın en iyi kitabı olmayı başaracak gibi görünüyor.
Bende de Holly umudu var sanırım. Hayatın beni bırakıyor dediği yerden filizlenip pencereme doğru uzanmasını hissettim okurken. İki üniversite profesörü olan Harris ailesi ise başından beri ürküttü. Şüphelerim de doğru çıktı. Yaşı büyük insanlar demeyin, bilim aşkının kötüye kullanımını ve sapkın takıntıları okurken sekseninde durmuyorlardı hiç de.
Değerli 1000K mensupları. Stephen King hala yazmaya devam ediyor. Ben ve benim gibi kalbinde kuyruklu yıldızları olanlar da sadık okur olmaya devam ediyor. Kitaptaki en sevdiğim iki kişi de Jerome ve Barbara, aileniz gibi hissettiren arkadaşlarınız olması ne güzel hissettiriyor meğerse.
Geyikli Park’ta gezerken eğer siyatiği olduğunu söyleyen ve engelli arabasını itmeniz için yardım isteyenlere dikkat. Kahraman olmanın sonuçlarına katlanmak bazen çok acı verici olabiliyor. Kingle kalın…