2024 36. kitabı
FELAH || LEMAN VELİ Nefretle başlayan düşmanlıkları aşka dönüşen Hilal ve Haris için henüz hiçbir şey bitmemiştir. Ölümler, art arda yapılan suikastler,karanlık ve gizemli olaylar peşlerini bırakmaz. İkili bu çukurdan çıkmayı başarabilecek midir? #daisybloggdan Merhaba papatyakokuluokurlarım. Size çok sevdiğim ve askeri kurguya beni başlatan o seri ile geldim. Felah hem konusu hem de anlatımı ile beni kendine hayran bırakan bir kitap. İlkinde çok heyecanlı bir yerde bırakmıştık. İkinci kitap ise heyecanı kaldığı yerden devam ederken öncesi ve sonrası arasında gidip geliyor. Hilal ve Haris'in hikayesine aşk dahil olurken, gizemle ve kapanmamış hesaplarla hikaye devam ediyor. Affetmek ve affetmemek arasında kalan Hilal, hayatının şoklarını yaşamaya devam ediyor. bundan sonrası spoiler olabilir. Hilal geçen üç yıldan sonra perişan haldedir. Bir mücadele içinde altında altında kendi hem yaşadıkları ile. Güçlü durmaya çalışsa da zor tabiki. Duygularını her anlatışında dolu dolu oluyor gözler. Haris ile yüzleşmelerini okurken her ikisine de kendi açısından hak verdim aslında. İki ayrı pencereden iki ayrı acı. Gelen pişmanlıklar. Ama ne yaparlarsa yaşasınlar aralarındaki o güçlü duygu engelleri aşmada onlara dayanak oldu adeta. Geçmiş anılarını bir bir ortaya çıkarken yaşanan yüzleşmelerde ikiliyi daha zorlu bir sınava bırakıyor. Karabağ ve Hocalı detaylarını okurken gözlerim dolu dolu boğazım düğüm düğüm oldu. Bu kitabı özel yapanlardan biri de bence bu detaylara yer verilmesi. Okurken ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Unutmadık ve unutmayacağız. Haris Bozkurt. Ne güzel seviyorsun be adam. Hem kendi hem de yaşadıkları ile verdiği savaş bir yana Hilal'e verdiği değer o kadar güzeldi ki. Ay Parçası'nın Bozkurt'ydu. İçinde birsürü his barındıran iki kelime. Bende her duyduğumda Hilal gibi eridim desem. Timi anmadan da geçmek istemem. Zamir Bey basta olmak üzere ki geçmişe gidip onun hikayesine de dahil olmam gerektiğini fark ettim. Tomris, Baran ve Tabi ki benim favorim Kaplan Giray(hikayesini en çok okumak istediklerimden). Her sahnesinde güldürmeyi nasıl başarıyorsun. Hem buruk hem de duygusal bir veda oldu benim için. ◆Ve son olarak @lemveli. Kalemine sağlık. Böyle güzel ve iz bırakan bir hikaye ile buluşturduğun için teşekkürler. Yeni hayallerde ve hikayelerde buluşmak için sabırsızlanıyorum. #felah #lemanveli #ephesusyayınları Felah 2 Leman Veli
2024 Okuma Raporları
Felah 2Leman Veli · Ephesus Yayınları · 2024241 okunma