2024 168. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2024 04:54
Coşqun Həsənzadə .... Sən-Siz Olmur ... Ayrılıq Da Gözəldir ... Yoldaş Həsənzadə, Sən siz də olar...Yoxluğunuz varlığınızdan daha qiymətlidi Ədəbiyyatımız üçün... Çooox nadir hallarda aldığım kitab üçün təəssüf hissi keçirirəm...vəəə çooxx təəssüüf ki sizin 3kitabınızı da almışam,Yoox yoxxx səhv anlamayın lütfən,Sevdiyimdən deyil, Məcburiyyətdən, kitab evində oxumağa kitab tapmadığım üçün,seçim şansım çox az olduğu üçün.. İnsanın başına nə gəlirsə məcburiyyətdən gəlmirmi hər zaman?) Sən-Siz Olmur ... Ədəbiyyatın hansı janrına aiddi anlamış deyiləm) Kitab şeir kitabıdı,hekayedi, "Aforizma"toplusudu anlamış deyiləm...Kitab Mayak Nəşriyyatı evinə məxsus olsada günahsız qurbandılar sadəcə)) Açığı kitabın Mayak Nəşriyyatına aid olduğunu görüb almışdım,(çox sevərək oxudugum bir nəşriyyatdı) ama.. Soruşa bilərsiz ki kitabda bəyəndiyim heçnə olmadı? Əlbəttə ki Yoxx) 3-5cümlə var bəyəniləsi o da müəllifə aid deyil təəssüf... Həəəə,bu arada dünən həm Mayak nəşriyyatının rəhbərliyi ilə,həm də əsərimizin qəhrəmanı Coşqun "müəllimlə" əlaqə saxladım.Dediyim kimi nəşriyyat sadəcə bir qurbandı, "Müəllim" isə "Aaaa çox təəccüb elədim ,sizin bəyənmədiyinizə,Xalq məni sevir dedi) və adam 4cü kitabının nəşrinə hazırlaşır )Əziz xalqım nolar ki vaxtımızı millət olaraq daha səmərəli işlərə sərf etsək?! Əslində kitabla bağlı çox şey deyərdim də nə isə...Kitabdan bir neçə alıntını da Əziz Coşqun sevər xalqım sizlərə çox görmüyəcəm )) Kitabda səhifə 10da " Bir başqası mən olmayacaq" cümləsi keçir,Allah ağzınızdan eşitsin,ikinci bir Sizi ölkəcə qaldıra bilmərik Coşqun müəllim) Bir gün hansısa bir mağazaya girib Bağışlayın, xoşbəxt olmaq üçün lazım olan ədviyyatlanı haradan tapa bilərəm? - deyəcəyim o günə çox az qalıb.... Nərimanov parkı... Səninlə həmişə Nərimanov parkında görüşərdik. Skamyada oturub vikinqə baxardıq. Camaatın o adrenalin dolu anlarını seyr etmək çox xoşumuza gələrdi. Sənə nə qədər dil töksəm də bir dəfə olsun həmin vikinga mindirə bilməmişdim. Halbuki o qayıq ən pik nöktəyə qalxdıqda sənin verəcəyin reaksiyanı çox görmək istəyirdim. Qorxudan məni qucaqlamağını, ya da nə bilim gözlərini yumub qışqırmağını. Mən avara, sən oxuyan xanım idin. Bilirdim sonumuz olmayacaqdı, amma bu qədərini də gözləmirdim. (səh 50) Ayrılıq Da Gözəldir (kitabısəh107) Biz kimik? Doğrudan,biz kimik? yazıb Müəllim) Gəlin kimliyimizi tapaq,yoxsa bu gedişlə Ölkəmizin gələcəyi gəlməyəcək Əziz xalqım...Nə qədər ki oxuduğumuz bu kitablardı.. Necə deyərlər ,Fark edin ,fark etmek başlanğıçtır... Vəə sonda ....Bu gözlər bir daha gedişinə şahid olmayacaq (səh37 Sən-Siz Olmur)
Sən-Siz OlmurCoşqun Həsənzadə · Bakı, Mayak Nəşriyyatı · 202428 okunma
@Your_H 😭😭😭
Bəzi insanların "axıra kimi oxumalıyam" prinsipi mənə çatmır. İnsan ömrü ələkdən keçirilmiş "ən" yaxşı kitabları da oxuyub bitirməyə yetməz. Buna baxmayaraq dəyərli zamanlarını bəyənmədikləri kitabı bitirməyə xərcləyirlər. Siz nə düşünürsünüz bu barədə?
VüsaIe Quluzadeh
tek kitabdan sohbet getmir ,umumiyyetle ele xarakterim var ki ,bir isi basladimsa finishe catmaliyam,sonuc nedir deye dusunmekdense o neticeni gormeyi tercih edirem.eynile de kitabda,pisler olmazsa yaxsilarin qedrini bilmerik axi
İlk dəfədir müəllifin adını eşidirəm, eynilə kitabın da. 😂😂 (Yaxşı ki)
nee ecceeebbb))
VüsaIe Quluzadeh
Aci realliq)) di gel adamin egosuna bax da sen)
Bu kitabdırsa, kitab nədir?😁
vallah daaaaaa