2024 19. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2024 14:32
Pulbiber Mahallesi’nde şiirsel biçimlendirmede değişen bir şey yoktur. Dilde değişiklik görülür. Şiirlerin dili gündelik dilden argoya, sokağın diline dönüşür. Pulbiber Mahallesi’nde modern olanlarla “ötekilerin” bir arada yaşadıkları bir İstanbul mahallesini konu edinir. İstanbul’un kozmopolit yapısı içinde yaşamaya mecbur olan farklı kesimlerin yaşantısını şiirlerine taşır. Kent insanın bunalımlarını, isyanlarını başarı ile anlatan şiirlerdir bunlar. Ve bu kitap “Eyvallah” kelimesiyle sona erer. Kendince, okuruyla vedalaşır. Biraz kapalı, oldukça acılı ve yarım, ruhu yaralı bir kelebek. İçinize dokunan, ama diğer kitaplarını bir nebzede olsa aradığınız her şeye rağmen güzel bir kitap.. Kuyruk acılarına ve sonunda ben gibi kuyruksuz kalanlara, kuyruksuz kaldığı için bir daha kuyruk acısı duymayacak olanlara, duysa da fark etmeyecek olanlara.. Pulbiber Mahallesi Didem Madak
Pulbiber MahallesiDidem Madak · Metis Yayıncılık · 200711,5bin okunma
1 +1'leme
1.309 Gösterim
Kitap belirlemek sende
Emreッ
Anlaştık. 😎
En sevdiğim kadının en sevdiğim dizeleri incelemede dediğin gibi ruhu yaralı kelebek kadın 🦋🦋🦋 Sözleri tekrarlayarak yok eden çocuk gibiyim Acı çekmeyi öğrendiğimde ismini de öğrendim Didem Madak
Emreッ
Ayşee Hemen başlayalım bence. 😎