2024 39. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2024 18:10
Zorlu şartlarda köy hayatındaki yaşam, insanlar ve hayvanlar üzerinden anlatılıyor kimi zaman köylü ağzından kimi zaman bir at üzerinden. İnsanlar mı daha kötü yoksa hayvanlar mı? diye sormuyor değiliz okudukça. Ama İnsanların hayvanlardan daha kötü olduğunu gördüğümüz bir dünyadayız şu son zamanlarda Kısa bir roman ve ilk sayfalarda kendi başına gelenlerin suçlularını ağır ithamlarla yargıladığını gördüğümüz İbrahim Efendi romanın sonlarında kendisinin de o insanlar gibi suçlu olduğunu anlıyorum mu acaba ? “ Allah ahı yerde bırakır mı?” Sahibi tarafından kış geldiğinde doğaya terk edilen bir atın yaşam mücadelesi. Zorlu kış günlerinde hayatta kalabilmek için birlikte hareket eden hayvanların yaşam Savaşı… birlikten dirlik doğar. İnsanın kendi gözündeki merteği görmemesine de dokundurmalar bulunmaktadır. Ee Üssünoğlu İbram etme bulma dünyası bu dünya… Jack London Vahşetin Çağrısı acılığında bir eser. Yalın ama duygulu ki hergün insan ve hayvan katliamı duyan - gören bu yüreğe ağır geldi. Bu sadelikte bir esere de ağlanır mı? Ağlatıyor işte. Yoruldu yürekler artık hergün hergün….. Rabbim ahhh’ları yerde koma!
Yılkı AtıAbbas Sayar · Cem Yayınları · 19798bin okunma