2024 120. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2024 13:33
Tarihi seven biri olarak oldukça zevk alarak okuduğum bir kitap oldu. Yazarın üslubunu, betimlemelerini zaten seviyordum. Bir kitap okurken sonuca ulaşmak isteyenler için bu betimlemeler sıkıcı olabilir fakat kitabın içeriğinden zevk almak adına bu ayrıntılara da dikkat etmek gerekiyor. Antik çağda Kartaca ve paralı askerler arasında gerçekleşen bir dizi savaş sırasında yaşanan aşkı konu alan kitap oldukça sürükleyici. Bir askerin yürürken pullu zırhından çıkan sese kadar betimlemeden geri kalmayan yazar, üslubuyla bizleri o döneme götürmektedir. Savaş sahneleri bölümlerini okurken gözünüzü kapattığınızda kendinizi olayın içinde bulabilirsiniz. Olayı sanki yaşıyormuş hissine kapılmanız içten bile değil. Fransız edebiyatının önemli isimlerinden birinin bu realist eserini okumanızı tavsiye ederim. Betimlemeler sayesinde gerçekçiliği iliklerinize kadar hissedeceksiniz.
Hikaye-Öykü
SalamboGustave Flaubert · Sel Yayınevi · 0159 okunma
SALAMBO sanki o yılların havasını yaşatıyor yani milattan önce VII. Yüzyılı. İnsan ilişkilerinin günümüze kıyasla ilkelliği -ki bu ilkellik savaşmalarına dahi yansıtılmıştır Yazar tarafından- yaşam tarzlarının garipliği, din konusundaki inançların çeşitliliği velhasılıkelam her ayrıntı ama her ufacık ayrıntı dahi özgün bir eser olduğunu kanıtlıyor eserin. Çok zor ısınmama karşılık sonlarına doğru bir aydınlanma yaşadım sanki ve Yazar'a karşı baştan beri haksızlık yaptığımın farkına vardım.