" Vatan uğrunda savaşmak ve üzerinde yaşamak isteyeceğimiz topraktır.!"
" savaşın kazananı yoktur.!"
Çanakkale Şanlı onurumuz bize yeniden var olma gücü veren, birliğin, beraberliğin, azmin, yoksulluğun, vatan uğruna can veren şehitlerimizle Milli Mücadele ruhunu şahlandıran içimizdeki ateşi alevlendiren Bir Destan!
Biz vatanımızı savunurken ne için geldiğini bilmeyen milletler! Onlar ki belli ülkelerin siyasi çıkarları için piyon olan Gencecik gençler...
Binlerce destan yazıldı, binlerce hikayeler anlatıldı ve bizleri okurken, dinlerken yüreğimiz ağzımızda dinledik Gözyaşlarımız sel oldu akdı damla damla pınar oldu da hiçbir şehidin toprağını sulamaya yetmedi. :(
Viki büyüklerinden duyduğu bir hikaye ile Çanakkale Savaşı'nda kaybolan dedesinin hikayesini tamamlamaya gelibolu ayazına gelirken duydukları, yaşadıkları bu Ayaz'ı kırabilecek mi?
Beyaz hala açtı tarihin tozlu sayfalarını, sandıklarını bir bir Üfleye Üfleye anlattı. Sardı sarmaladı vikiyi Gelibolu ayazında iki kadın anlattıkları ile okudukları mektuplar ile ısıtlar birbirlerini yüreklerini.
Bir insan iki Hayat geçmiş ve gelecek birbirleriyle buluştu. Ilk okuduğumda da hissettiğim ve yeniden hissettiğim kitabı bitirdiğimde bir kere daha ben ne okudum dediğim okumalara doyamadıgım bir kitap. Okuduklarımla yaşanmışlıklarla Çanakkale Savaşı'nın ortasında ruhum Gelibolu ayazında dondu.
Buket Uzuner' in kaleminden Uzun Beyaz Bulut Gelibolu kitabını listemize ekleyin yüreğimizde sönmeyen Bir Destan olan Çanakkale ruhunu yeniden ateşleyin ateşleyin ki vatanımız uğruna giden Gencecik şehitlerimizi özveriyi, sabırı, birliği, beraberliği yeniden yeniden hatırlayarak vatanımızda yaşamanın manevi değerini bilelim.
Keyifli okumalar.