2024 152. kitabı
Nasıl olduğunu bilmeden seviyorum seni, ne zaman, nerede, dosdoğru seviyorum seni, sorgusuz ve onursuz: Böyle seviyorum bilmeden başka bir davranış; başka bir yolumuz var mı ki seninle benim böyle yakınken göğsümde benim olmuş ellerin, böyle yakınken düşümle kapanmış gözlerin. Merhaba müritler, #pabloneruda yine her zamanki gibi bu kitabında da aşk ve cinsellikte gezinmiş. Ben şiirlerini çok severim. Anlaşılamayan sürreal şairlere göre çok daha keyif alıyorum okumaktan. #yüzaşksonesi de anlaşılır çoğu yerde. Pablo, sevgilisi ve eşi olan Matilde'e duyduğu derin aşkı anlatmış şiirlerde. Kitap, dört ana bölümden oluşan yüz sonetten meydana geliyor. Sabah, Öğlen, Akşamüstü ve Gece. Günün farklı zamanları aşkın farklı evrelerini, duygusal değişimlerini ve derinliklerini simgeliyor. Doğa imgeleri de büyük yer kaplıyor kitapta. Aşk, doğadaki öğelerle özdeşleştirilmiş. Deniz, dağlar, bitkiler ve hava gibi unsurlar, sevgiliye olan bağlılığın ve hayranlığın ifade edilmesinde kullanılmış. Kitap Matilde’ye bir övgü ve ilan-ı aşk olarak okunabilir. Neruda, Matilde’ye duyduğu bağlılığı ve hayranlığı dile getirirken onunla yaşadığı özel anları ve hislerini derin bir samimiyetle ifade eder. Matilde’nin hem bir kadın olarak hem de onun ilham kaynağı olarak Neruda'nın hayatındaki yerini vurgular. Şiir okuyayım içinde aşk olsun diyenlere öneririm. #ciensonetosdeamor
Yüz Aşk SonesiPablo Neruda · Doğan Kitap · 2024490 okunma