Fantastik evrenlere aşık biri olarak bu seriyi uzun zaman önce %50 indirim fırsatını yakaladığım zaman şans verip aldım ama doğru zamanda okumak için sakladım. Sonunda ise hayatımdaki sorunlardan ve ülkenin sosyolojik çöküntü gündeminden uzak kalıp, zihnimi rahatlatmam gerekiyordu. Ayrıca Dungeons & Dragons oyunlarıyla vakit geçirmemin etkisiyle de Drizzt serisini daha fazla bekletmeyip, başladım.
Sürprizi bozmadan hikayeden kısaca bahsedecek olursam macera Menzoberranzan şehrinde Karanlıkaltı'nda başlıyor. Drizzt, drowların veya kara elflerin oluşturduğu kötü bir toplumda dünyaya geldi. Örümcek karadul yönetiminde matriarkal bir toplum ama aynı zamanda diktatörlüğe benzer bir sistemi var. Drizzt Do'Urden, gaddar, ikiyüzlü, şeytanlara tapan diğer drowlar gibi değil. Sanırım bu yüzden -duygusal bir insan olmamın katkısıyla da- endişeli, sevgi dolu, şefkatli, asi, saf ve merhametli kara elfimiz Drizzt'e karşı büyük bir tutkum oluştu. Drizzt ve panter Guenhwyvar'ın (nasıl okunduğunu bilmiyorum dssddfs) arasında gelişen sevgi bağını da sevdim. Drizzt, kendi topraklarında kendini yabancı hissediyor ve ait olacağı bir yer bulmanın özlemini çekiyor.
Drizzt efsanesi, mükemmel bir fantastik eser ya da herkesin okuması gereken türden bir hikaye olduğunu söyleyemesem de benim gibi fantastik romanlardan gerçekten hoşlanan fantezi severler için bu hikaye okumayı bırakamayacak kadar sürükleyiciydi. Karakterin gelişimini merak ettiğim için devam serisini mutlaka getireceğim. Maaşımın götürdüğü yere kadar seride ilerleyeceğim. Serinin ilk kitabı olan Anayurt, bana göre yetenekli bir yazar tarafından yazılan iyi kurgulanmış ve yapılandırılmış bir evren olduğunu kanıtladı. Özetle, bu seri sadece keyifli, aksiyon dolu fantastik bir okumadır. Yani evren size garip yerler, ikonikleşecek karakterler, egzotik yaratıklar ve heyecan verici savaşlar vaat ediyor. Unutulmuş Diyarlar'ı okurken felsefe arama gafletine düşmeyin. Eğer Dungeons & Dragons seviyorsanız, Vox Machine izliyorsanız, Baldur's Gate oynuyorsanız Anayurt size ilaç gibi gelecek bir kitap. Eğlenceli, hızlı bir okuma isteyen açık fikirli fantezi hayranlarına tavsiye ederim.
#254971601