"İyilikler karşılıksızdır; ilişkiler değil..!"
-Seni hala sevdiği için kalbimi azarladım. İçimdeki bunalımı şiir diye pazarladım.- I. alt tarafı, gönlüme taşınacaktın sevgili içimdeki Süveyda Noktası'nı taşıracaktın. gözlerim gözlerini mesh ederken, ruhumun en içli bestesine karışacaktın. başını omzuma koyup, o münzevi kaderinle barışacaktın. hatırlat bana kendini! senin o incecik susmaların, göğün soyunuk hali gibi. kitapta yeri yok bu küsmelerin, sayende vatanım oldu bir kuyunun dibi." II. ''seni alnından öpsem, alarmları çalar tüm şehirlerin. âh dudağı çizgili kadın! niçin sûretler pazarında, sönmüş bir kandil gibi gülüyorsun bana? bırak beni sokak kedileri sevsin. alışma kapıma. ilişme tenime. aşk kitaplarda kalsın.'' III. ''seni nasıl çağırmalıyım? sana ruhum mu demeliyim? seni düşlerken senden uzaklaşmak küfretmektir tarih kitaplarına göklerin huzurunu kaçırdı çektiğim ah aynaya baktığında beni görebiliyor musun? yaşanmamışlığıdır aşkın mucizesi bir türlü inandıramadım sana kıyametlerin ayak izlerimden türediğini'' IV. ''seninki nedir biliyor musun ? sudaki aksime hayran olmak... müellifin sözlerini sevip kendini reddetmek! içtiğin suyun kaynağını niçin bulandırıyorsun? niçin geçmişin pişmanlıklarını uyandırıyorsun? belki de bendedir aradığın şifa, bilemezsin. umarsızca basıp geçtiğin nice ot vardır ki, onlardadır geçmeyen yaraların merhemi. kadere mahcup olmamışsan acıya gülemezsin. V. ''ne denebilir ki gözlerinin karşısında. o bakışlar ruhumun ayarıyla oynuyor. eteğinin savruluşu dahi, dünyanın dönüş hızını bozuyor.'' VI. ''ne utançtır bilmezsin ağlamak için yağmuru beklemek. hele kemiklerin diline düşmek, hüküm giymektir mutsuzluğa. karşılıklı aşk kalmadı dünyada. ve sevişmek yasak her kitapta. bulunmak yakışmaz aşk ehline, ürkek ve lekeli gölgelerin arasında.'' VII. ''sen tenimin üstüne serpilmiş cansın. gemileri dahi batıran bir heyecansın.'' VIII. hiç başlamamış olan mı hayırlıdır yoksa biten mi ? üzeri küllenen ateş mi ipucu verir yoksa tüten mi ? yeşili meşhur eden gözlerin insanlığımı onaylarken yüreğimi oyalıyor hüznümle tutuşturuluyor cehennem. bilemedim gidişin, isyan mıydı yoksa tevbe mi vasiyetimdir; gözlerine yapsınlar benim türbemi'' IX. ''şehvetle şefkati birbirine karıştırmadım Peygamber'e mahcup olduğum vakitlerde zindanıma kapandım. yaşamadan, yaşlanmadan, kördüğüm tarifi yapanları mürted saydığım için kırbaçlandım. vahiyleri yaşamadan, sana yaklaşmak bana yakışmaz sevgili.'' X. doğumum ve ölümüm arasında kalan her şeye yabancıyım. kirpiklerime tünemiyor kuşlar senin benden gittiğini günahlarımın çoğalmasından anlıyorum. ömür verip gönül almaktı gayem bir avuç gözyaşıydı tüm sermayem sorguları beklemeden gittin sevgilim azcık daha sabretseydin dirilecektim önceleri berduştum bu aralar dervişim seccademi göğün en tepesine sermişim.'' XI. ''Nasıl da buzlanmış gözlerin Her bakışımda hayatım kaydı.'' XII. ''kul olmakla kül olmak arasındaki mesafe kadardır aşk. ve yaratmak kimin işi ise emretmek de O'nun hakkıdır sevdiğim ben sadece kendi arzunla gelmeni beklerim.'' XIII. binlerce yıldız gönderiyorum kalbimden kalbine gökler dürülmeden başlayalım, o mahrem âyine yeterince acı çekmemiştir kişi; gururluysa eğer bir gözlerin kalmış dünyada, sevilmeye değer hakikati şüphelidir; dergahlarda konuşulan bir aşkın içimdeki gizemle aynalar değil , Kiramen dahi şaşkın heybet yüklü nazlarını keyfince ruhuma dayat iştiyakla bekliyor seni, el değmemiş bir hayat.'' XIV. ''sevişmek, aşkın faizidir. peşinden ayrılık filizlenir.'' XV. ''sen, yuvasız kalan bir kuşa içini döktün mü esrik bir mezarın başında diz çöktün mü boşluğa kayan yıldızların kahrını çektin mi sen hiç vuslatı kazaya bıraktın mı sevgili sahiplendin mi anılardan süzülen vebali.'' XVI. "bir tutam bahar için dipsiz bir kuyuda oyalanmışım olmazlara meyledince gönül, geceye mayalanmışım" XVII. "kader oyun hamuru değil, şekil veremezsin umudunu kırdığın birine geri dönemezsin. biliyorum, hiç hatırlamayacaksın beni suç ortağı olduğumuz melankolik günleri aramızdaki boşluğa kaç yıldız sığar gülüm kaçıncı çıkmaz sokakta çözülür kördüğüm istemiyorum, ayrılığın buğusuna alışmak dünyadaki ilk ders güzel sevmeye çalışmak kar yağdı mı yine Sırat misali kaküllerine bu rüya enkazında kapanayım ellerine" XVIII. ''göçebe sevgilim! mabet duvarı gibi tenin gel bu suçu pay edelim niçin kaçırıyorsun gözlerini utanç mı var hamurunda senin elimi tut özgürlüğe gidelim.'' XIX. saçlarından süzülen isyan, bilimi yanıltan bir kıyamet provası. gözlerinden gönlüme sıçrayan intihar, başlanamamış bir aşkın vefakar elçisi. "keyfi hizmete mahsustur" sanıp asûde kalbimi, çeyizinden taşan ihtirasları doldurdun kadehime. adımlarını sayarak gölgeni saklayarak nasıl da yağmaladın şehrâyin düşlerimi beni neden küstürdün kaderime mayınlar döşedin sendeki yerime.'' XX. ''bir acıdan başka bir acıyadır seyahatim dünyalı olmak neden benim kabahatim empatiler havada uçuşurken anneler çocuklarından kaçışırken mütevazi imtihanlar düşüyor payıma etik olmayan sorular geliyor aklıma Ebabil mi fiyakalı yoksa enflasyon mu? Rabbim, verdiğin bu imtiyaz son mu? beni görmezden gelince dünya iştahım kapanıyor hayata eskisi gibi değil ölümler her biri utançsızlığın artığı yamanmıyor umudun yırtığı bir tahtarevalli misali kader vicdan değil cüzdan ağır çeker. dünya benden haz etmemiş, ne çıkar! son resimde her şeyi eşitlemiyor mu ölüm? beslenme çantama hüzün koysa da annem, pazarlık edecek değilim Rabbimle kutsal hayallerin mağrur zaafıdır cennet çileden zevk almayı öğrenmişim ben yeter ki aram açılmasın kaderle..!'' XXI. "bu şûh bekleyiş yasak meyvenin mirasıdır uykusuz geçen geceler, ömrümün kirasıdır" XXII. "kaçak seviyorum seni yakalanmak istiyorum gözlerinde yalnızlığıma müsaitse eğer kalbin, sobeleneyim nazenin düşlerinde. yüreğim iyi seçemiyor artık, aşk mı yoksa günah mı kaküllerin? gözlerin mi yoksa gece mi daha derin?" gürültü çıkarmadan sevemem ki ben, bırak da avuçlarımda yansın ellerin. gözlerin ruhumun yıkandığı deniz gözlerin yitik bir cennet gibi gülriz.'' XXIII. "nâmurâd bir Gül istismar edilmiş bir mâbedin en mûtenâ yerinde yazgısını şikayet ederken Rabbine, müsamahasız bir yağmur işvesini perçinliyor gönlüme. sevgili, baktığım aynalarda mahrem bir put gibi raksederken, memnû bir kuyuya atıyor geçmişimi." XXIV. "eğer sımsıkı sarılırsan bana, elimdeki son yağmuru seninle paylaşırım ama gelmezsen, yaralı bir kuşa rehin verip ruhumu, sokak lambalarıyla ağlaşırım." XXV. "düş mü yoksa us mudur seni yolumdan döndüren. özgürlük sevdası değil mi bir yıldızın ışığını söndüren. diyelim ki aramıza duvar ördün "pi" sayısı kadar, en fazla dudaklarımız çölleşir bu uzaklıktan. seni öpmek "harakiri" yapmaktır zaten. mahrem gülüşlerinin ardında gizlediğin antik bir ritüel kılığına bürünmüş çığlıklarına benden başka bir alıcı bulamazsın bu gönül pazarında. başını çevir de bak gözlerime, ama yağmur gibi bak. istersen cehennemden ateş getireyim sigaranı yak. bu adam beni hiç sevmedi diyemezsin Allah'ın huzurunda.'' ( Yıldırım Kerem Çambel )
Alıntı
··4 alıntı·
2 +1'leme
37bin Gösterim
🍀''her aşkta telaffuz hatası vardır gülüm, yüz görümlüğüne sayarsın, saf dışı bıraktığın umutlarımı..! artık bize, bir dudak payı kadar yakındır ölüm. sen bilir misin gülüm, hangi dilde yazılmıştır alınyazısı. sessize alsak kendimizi, geçer mi acep gönül sızısı.''🍀 🍁Yıldırım Kerem Çambel🍁 ♡♡♡♡♡♡♡♡
''Bir kadına, Ay ışığı'nın altında gerçekleri söyleyen her erkek şairdir.'' (Atticus)
"Seni hala sevdiği için kalbimi azarladım. İçimdeki bunalımı şiir diye pazarladım" Kısmını en alta yazmalısın bence devrem. :) Zira burasını okuyup geri kalan 25 bölümlük nadide kısmı okumadan geçebilir bazı arkadaşlar. O sebeple burayı kapatsak bence daha çok okuyucusu olur eşsiz dizelerinin diye düşünüyorum. Kalemin daim olsun. ღ ϓıιɖıરıɱ κεરεɱ çλɱßει ღ
Çok teşekkür ederim. Nasibi olan okusun diyelim o zaman :)
Harika bir üslup 👏👏👏.Çok merak ettim şiiri ne kadar zamanda yazdınız?Bölümlerden oluşuyor.Farklı zamanlarda gelen ithamlar diye düşündüm ama.Bir gecede de yazmış olabilirsiniz.
Teşekkür ederim... Benim 300 kadar şiirim var hamd olsun. Felsefi, psikolojik, tasavvufi yazılarım da var. Roman çalışmam da var... Zaten çıkardığım 2 kitap çıkarmayı düşündüğüm de 3 kitap var hazır... Bu çoğalır İnşaAllah. Ama malesef kader beni tenhada bırakıyor... Meşhur olmadığımız için pek ilgi görmüyoruz. Ben de o yüzden yazılarımı pek paylaşmak istemiyorum. İnsanlar ucuz şeylerin peşinden gidiyor, kaliteye ilgi yok... Küsüyorum...
Kader oyun hamuru değil, şekil veremezsin/ umudunu kırdığın birine geri dönemezsin. Beni etkileyenlerden bir bölümünü yazmak istedim.Çok etkileyici dizeler var şiirinizde.Kaleminize sağlık!
Çok teşekkür ederim 😊🌹
"Dünyadakı ilk ders güzel sevmeye çalışmak..." 🌸
''Güzel sevmeyene adam denir mi?'' 🌸 (Barış Manço)
Harikulade Hocam. Yüreğinize, kaleminize sağlık🙏
Çok teşekkür ederim 😊